Krigsguden i oppløsningen han fortjener – God of War endelig på PC
0

Krigsguden i oppløsningen han fortjener – God of War endelig på PC

jan 12 Carl Fredrik  

Tilbake til Midgard

God of War spillene er en av PlayStations største serier og for første gang besøker krigsguden PC plattformen. Om du aldri har eid en Playstation eller bare ikke testet God of War, så er dette en ypperlig sjanse for de med PC til å oppleve det som kanskje er det beste spillet i hele serien.

Spillet kom opprinnelig ut i 2018 på Playstation 4 og spillskaper Sony Santa Monica ble hyllet verden rundt for sitt siste episke mesterverk. I og med at spillet har vært ute en stund, så blir ikke dette en vanlig omtale av spillet som vi vanligvis ville ha gjort.

GoW så allerede bra ut da jeg spilte det på PS4, så jeg var spent på hvordan det ville ta seg ut på PC. Som så altfor ofte blir porteringer av konsoll spill enten underprioritert eller bare gjort elendig. Kan med stor glede si at dette er definitivt ikke tilfellet her! Min PC takler å kjøre spillet på Ultra settings og jeg opplevde aldri å gå under 60 fps. Lå for det meste langt over under min spilling.

Her kan dere se hvilke systemkrav God of War har på PC: 

Mine PC specs er: RTX3070ti, 32 GB ram, Ryzen 5 5600X

PC versjonen byr naturligvis på forbedrede visuelle effekter. De som har et RTX kort vil kunne få glede av Nvidias DLSS teknologi som skal gi oss muligheten til å spille i høy oppløsning (4K) og samtidig beholde høy fps. Så å si alt er skrudd opp av grafikk. Bedre oppløsing, bedre skygger, bedre refleksjoner, absolutt alt er forbedret. God of War såg allerede eksepsjonelt bra ut på PS4, men det er likevel moro å se hva de har klart å få til ekstra her. Jeg brukte en xbox kontroller og vil definitivt anbefale alle å bruke en kontroller på dette spillet. Jeg opplevde ingen type input lag heller.

Vanligvis så har Kratos forholdt seg til gresk mytologi og vært satt i den settingen. Denne gangen har Kratos og hans sønn tatt turen til Midgard og spillet skinner i sin skandinaviske setting. Kan jo late som han er i Norge, det er iallefall Norrøn mytologi som møter oss og det er en velkommen forandring. De nordiske fargene er brukt veldig godt og tar seg veldig bra ut på skjermen her. Landskapene er veldig varierte og det er lite med gjentagende brett.

Selve spillet har også en veldig god flyt mellom action, løse ulike gåter og story.
Som nevnt så har vi tatt med sønnen på tur denne gang og heldigvis er Atreus ganske så resurssterk til tross for ung alder. Måtte google navnet på sønnen da Kratos stort sett kun kaller han BOY! igjennom spillet. Forvent å høre det utrykket mange ganger. Kratos har mest sannsynlig ikke en kaffekopp med «verdens beste pappa» påskrevet, men at Atreus kan si at pappan min er sterkere enn din er det ingen tvil om. Dynamikken mellom far og sønn er noe av det som gjør spillet så bra som det er og ikke bare et vanlig hack and slash spill. 

Jeg anbefaler alle å lese vår omtale av God of War fra 2018 her:

Jeg vil si meg enig det som ble skrevet her. Det eneste jeg ikke liker like godt er RPG stilen de valgte.
Selv så liker jeg heller å nyte historien framfor å måtte stoppe opp å plukke opp diverse talismaner, mynter og andre skatter hele tiden. Dette er bare flisespikkeri, men er nok det eneste jeg kan komme på og det sier jo litt. PC spillere kan gjøre seg klare til å høre Kratos rope BOY!! uendelig mange ganger, minst 30 timer med spilling og se fantastiske vistas i 4K for å nevne noe.
Det er ikke lagt til noe nytt i PC utgaven i form av historie eller annet innhold. Kun en grafisk oppdatert versjon som jeg iallfall anbefaler til alle som liker action spill med en god story.

God of War PC trailer

About Carl Fredrik

En 40 år gammel gamer fra Trondheim som har spilt siden han var 5 år gammel. Fps, Rpg's og tredjepersons spill som spilles mest. Husker fortsatt da man kunne kjøpe ett spill som var komplett og uten mikrotransaksjoner.