Lager ekte Star Trek-holodeck
0

Lager ekte Star Trek-holodeck

jul 23 Spill.no  

Et team ved University of California jobber med å realisere holodeck-teknologien fra science fiction-serien Star Trek. Målet er å bruke det til spilling, melder Eurogamer.

Nerdedrøm

Project Holodeck tar i bruk en rekke hjelpemidler vi allerede kjenner fra spillbransjen, blant annet teknologien i bevegelseskontrollerne Playstation Move og Razer Hydra. Og mens E3-messen var preget av storslåtte trailere og annonseringer, gikk Doom-skaper og id Software-sjef John Carmack bak i kulissene og demonstrerte VR-brillene Oculus Rift til spesielt interesserte. Og disse spiller en sentral rolle i Project Holodeck.

Holodecks er foreløpig et fiktivt VR-konsept som stammer fra Star Trek, hvor man stiller seg i et åpent rom, som ved hjelp av grensesprengende teknologi endrer omgivelsene etter brukerens ønske, og kan by på treningssimulatorer og lignende. Målet for Project Holodeck-gjengen ser ut til å først og fremst være å bruke det til spilling.

Se presentasjon


About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.