Livstegn fra «Fallout Online»
0

Livstegn fra «Fallout Online»

I 2006 annonserte Interplay en MMORPG-versjon av «Fallout». Utviklingen av spillet skulle opprinnelig starte i januar 2007 og siktemålet var å lansere spillet så tidlig som i juli 2012. I mellomtiden kjøpte imidlertid Bethesda rettighetene til «Fallout»-serien fra Interplay, og de to selskapene havnet i en bitter rettsstrid: Bethesda hevdet at Interplay ikke lenger hadde lov til å utgi MMORPG-versjonen av spillet, mens Interplay hevdet at Bethesda stakk kjepper i hjulene deres – og at salget av «Fallout»-lisensen derfor måtte oppheves.

Mulig fredsavtale

Nå virker det imidlertid som om de to spillgigantene har inngått en fredsavtale, fordi Interplay lanserte nylig en egen hjemmeside for deres kommende «Fallout Online». På på mystiske hjemmesiden kan man registrere seg for å motta nyheter om «Fallout Online», og får også et lite innblikk inn i spillets visuelle stil.

Se hjemmesiden for «Fallout Online»

Mystiske beskjeder

Mottakerne av «Fallout Online»-nyhetsbrevet fikk nylig en mystisk beskjed i innboksen sin: En håndskrevet lapp fra en person som kaller seg «Les». Les forteller i brevet om flere karakterer han har møtt i ødemarken etter atomkrigen, men brevet nevner ingen årstall eller andre ledetråder som forteller noe om akkurat når «Fallout Online» vil utspille seg.

Se hele den mystiske beskjeden

Utover dette vet vi ikke så mye om «Fallout Online» enda. Spillet utgis av Interplay og utvikles av det bulgarske spillfirmaet Masthead Studios. Masthead Studios har ikke utgitt noen spill tidligere, men jobber for tiden med sitt eget MMORPG-spill «Earthrise» – som etter planen lanseres høsten 2010.

«Fallout Online» kommer til Windows PC og har lansering en gang i 2012.

About Erling Løken Andersen

Erling er tidligere ansvarlig redaktør i Spill.no, nå styreleder i Omega Media, som eier og driver Spill.no. Erling har jobbet med spill siden 2006; først som spillutvikler, deretter spilljournalist og redaktør.