Mario Party Superstars – En feiring av alle vennskapene Mario Party har ødelagt over årene
0

Mario Party Superstars – En feiring av alle vennskapene Mario Party har ødelagt over årene

des 10 Anders Lønning  

Mario Party serien har vært med oss i godt over tyve år nå, og til å være en serie som mange har et så godt kjennskap til er det unikt i den grad av at det aldri helt fikk noe særlig vedvarende konkurranse fra andre serier. Det har sannelig vært serier som har prøvd, Crash Bash, Sonic Shuffle, Rayman: Raving Rabbids for å nevne noen av de mer kjente, men ingen av dem har fått det samme fotfeste Nintendo sine digitale brettspill fikk.

Mario Party Superstars er således det andre Mario Party spillet på Nintendo Switch på bare noen få år, men i stedet for nytenknijngen av konseptet som man gjerne kan si at Super Mario Party var, tar Superstars oss tilbake til røttene av hva Mario Party er, med en feiring av seriens historie.

Resultatet er et godt gjennomført Mario Party spill som vil glede både de som er kjent med serien fra før av og de som er helt nye. Overraskende nok har Nintendo også klart å stable på beina en ganske kompetent nettverksløsning, noe som betyr at når alle vennskapene dine eller familiære bånd ligger i grus etter en runde for mye med Burnstiles så kan du spille sammen med venner eller ukjente over nett.

Utviklerne har også tatt noen smarte grep når det kommer til progresjon som jeg føler er svært ulikt nintendo, men særdeles kjærkomment. Når man spiller flerspiller har man nemligm mulighet til å logge seg inn på sine respektive brukere, og dermed blir man belønnet på tvers av brukerne for tiden man investerer i andre sine spill. Et særdeles friskt pust fra et selskap som vanligvis ikke gjør de største forandringene på hvordan de gjør ting.

Det er hentet tilsammen 100 minispill fra de forskjellige spillene i serien, hvor største delen av dem kommer fra de første tre Mario Party spillene fra Nintendo 64. Likevel er alle de ti spillene i kjerneserien representert og det er veldig gøy å se gamle slitere som Face Lift, Motor Rotor og Snowball summit gjengitt i et mer moderne grafisk utrykk.

Mario Party Superstars er en feiring historien til serien og et monument til alle vennskapene serien har vært med på å ødelegge over årene, og det er akkurat det vi hadde håpt det skulle være. Med noen smarte grep gjør utviklerne hele opplevelsen mer moderne og for min del kommer Mario Party Superstars til å være et spill som får lang fartstid i fremtidige vennskaplige sammenkomster. Ingenting er med på å løfte nivået på en fest som Mario Party.

About Anders Lønning

Tobarnsfar fra Haugesund med dagjobb som elektriker/automatiker i oljebransjen. Har skrevet om spill i et tiår nå, og er over gjennomsnittet glad i filmen Dredd fra 2012.