Mario Strikers: Battle League – Potensielt det gøyeste fotball spillet på mange år
0

Mario Strikers: Battle League – Potensielt det gøyeste fotball spillet på mange år

jun 21 Anders Lønning  

Fotball er en gøy sport, men i min erfaring gjelder det sjeldent fotball spill. Heldigvis er Mario Strikers mer likt Rocket League enn både FIFA og Efootball 2022 , tross sin noe tynne enspiller del.

Mario Strikers: Battle League er det nyeste tilskuddet til Nintendo sin serie hvor Mario deltar i morsomme turneringer med vennene sine, men fair play ser det ut til at de har lagt på hylla i Mushroom Kingdom. Spillet er utviklet av studioet bak fantastiske Luigi’s Mansion 3, Punch Out!! på Wii, og de andre spillene i Mario Strikers serien, og de leverer sakene nok en gang.

Med venner som dette…

Mario Strikers er kaotisk moro som legger alle reglene for tradisjonell fotball på hylla. I fem mot fem kamper, det vil si, fire spillere satt sammen av spillbare karakterer fra Mario sine venner og frenemies som Luigi, Peach, Rosalina, Waluigi og Bowser for å nevne noen, ute på banen med en datastyrt Boom Boom som målvakt.

Grisetaklinger, dramatiske finter, Powerups og Hyper Strikes danner grunnlaget for et spill som fra første sekund er moro, men som samtidig har en imponerende dybde, noe som slår ut både positivt og negativt for spillets potensielle levetid i rampelyset.

Spillet har støtte for opp til åtte spillere, både lokalt og over nett, hvor hver av spillerne kan styre sin egen karakter. Hver karakter har sine egne «stats» innen hastighet, styrke, teknikk, skyting og passninger. Disse kan oppgraderes ved å kjøpe forskjellige rustninger med coins man blir belønnet med for å vinne kamper og cupper. Disse mekanikkene lar spillerne komponere sitt eget lag med spillere som har styrker og svakheter som passer deres spillestil.

I Club Mode kan opptil 20 spillere ta laget sitt ut på en sesong hvor de konkurrerer med andre klubber. Her utsmykker spillere en egenvalgt karakter, og hver spiller kan komponere et lag ut fra de andre klubbmedlemene sine valg og opptil to spillere fra hvert lag kan delta i kampene samtidig.

Noe innholdsfattig, men har et enormt potensiale

For å komme gjennom første cuppen, som på sett og vis er spillets eneste ordentlige enspiller del om man ikke teller med muligheten til å spille Quick Matches, så må man være god. Skal man gjennom Galactic cuppen som låses opp etter rulleteksten må man være skikkelig, skikkelig god. Nesten latterlig god.

Akkurat som med Splatoon, har Nintendo nok en gang laget et spill med et stort fokus på online flerspiller delen som raskt kommer til å skille klinten fra hveten, men tilsynelatende uten noen reell intensjon til å balansere eller sortere spillere etter ferdighetsnivå. Dette byr potensielt på noen problemer.

Det er aldri gøy å bli rundspilt så til de grader at man nærmest mister alt håpet om å nå ferdighetsnivået Galactic Mode eller online flerspilleren krever fra en. Likevel balanseres det ut av at Mario Strikers: Battle League er så latterlig gøy å plukke opp for en runde eller to av sine innholdsrike fem minutter lange kamper.

Flott å se på, selv på Nintendo sin aldrende maskinvare

Den grafiske stilen Next Level har valgt å gå for er rett og slett strålende, spesielt når karakterene uttrykker glede eller misnøye med retningen kampen tar. Peach sin frustrerte reaksjon når det går dårlig, for eksempel, er regelrett meme verdig. Også karakterenes forskjellige Hyper Strikes, som er superskudd som dropper ned på banen i form av glødende lyskuler som spilleren kan benytte for å skåre to mål hvis de timer det rett og ikke blir taklet, er meget godt presentert. Dog man skulle ønske at man kunne hoppe over dem etter å ha sett dem 20 – 25 ganger.

Spillet kjører bra nok til at det ikke legger en demper på opplevelsen, ikke en gang når det foregår mye på skjermen, selv om det på skjermen gjerne blir litt smått når man ser det i håndholdt modus, spesielt på Switch Lite som likevel har blitt min foretrukne måte å spille Battle League på.

Hvis Nintendo virkelig går inn for å støtte spillet både med mer enspiller og flerspiller innhold samtidig som de ser på muligheten for å balansere spillet og gi spillerne mer likestilte motstandere kan de sitte på en real smash hit som kommer til å leve lenge etter Switchen blir erstattet med hva enn det neste Nintendo har på lager,

For det er gøy. Skikkelig, skikkelig gøy.

About Anders Lønning

Tobarnsfar fra Haugesund med dagjobb som elektriker/automatiker i oljebransjen. Har skrevet om spill i et tiår nå, og er over gjennomsnittet glad i filmen Dredd fra 2012.