Microsoft vil ta over verden
0

Microsoft vil ta over verden

jul 11 Spill.no  

Markedsanalytiker Michael Pachter har på et foredrag på utviklerkonferansen Develop snakket om hvordan han ser for seg posisjonen til Xbox 720 i fremtidens hjem.

– Microsoft har skjønt det

Pachter er blant spillbransjens mest respekterte synsere, og har hatt rett en rekke ganger i sine prognoser. Han tror konsollgigantene Sony og Microsoft går litt i hver sin retning for neste generasjon.

– Jeg tror Microsoft har skjønt det, og jeg tror Sony kommer til å fortsette å integrere egne komponenter, siden de har en egen strategi som omfatter alle deres elektroniske forbrukerartikler. Microsoft har en strategi for å ta over verden, forteller Pachter.

Tar over TV og internett

De siste årene har vi sett konsollene begynne å presse seg inn på andre områder i stua, og Xbox 360 benyttes nå i USA mer til film og musikk enn til spilling. Dette er en tendens vi kommer til å se mer av for neste generasjon, mener Pachter.

– Konsollene kommer til å ha flere funksjoner. Xbox 720, tror jeg, kommer til å bli TV-en din også. Du kommer til å kunne se TV-sendinger gjennom den. Du kommer ikke til å trenge noen Smart-TV når du har en Xbox 720, den tar over TV og internett. Den kommer til å benytte åpen arkitektur, tror han.

SmartGlass

Microsofts nyannonserte teknologi, appen SmartGlass, som lar deg bruke tablets og smarttelefoner til å både få tilgang på ekstra informasjon og kontrollere Xboxen, kommer også til å bli tatt i bruk på Xbox 720, mener markedsanalytikeren.

– Rosinen i pølsa blir at Xboxen vil kunne sende TV-sendinger til så mange skjermer du måtte ønske. Du vil kunne åpne opp flere TV-kanaler i forskjellige vinduer, og så bruke SmartGlass til å sende de forskjellige kanalene til så mange skjermer du vil. Dette er jeg sikker på at kommer.

SmartGlass

Pachter tror også at Micosoft kommer til å inngå distribusjonsavtaler med kabelselskapene, og kommer til å selge Xbox 720 til en pris rundt 99 dollar, noe som tradisjonelt sett vil bety en tusenlapp her i Norge, mot at man tegner abonnement hos kabelselskapet. 

Dette er på ingen måte noen bekreftet informasjon, men Pachter, som har sitt eget spillprogram hos GTTV, Pach-Attack, er en merittert analytiker på spillfeltet, og har ofte vist seg å ha rett i profetiene sine. Ingen av nevnte forslag er helt på jordet, og stemmer godt med retningen Microsoft har tatt Xbox 360 de siste årene. Men vi må innrømme at vi godt kan få høre litt om spillene også snart.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.