Mikke Mus får en ny wrii
0

Mikke Mus får en ny wrii

okt 07 Spill.no  

«Epic Mickey» er en wii-eksklusiv tittel satt til et «steampunk» Disney-univers.

Warren Spector – levende legende.

For å forstå hvordan ideen om et steampunk Mikke-spill kom til, må man først forstå hvem Warren Spector er. Navnet Warren Spector er nok ikke like gjenkjennelig som Shigeru Miyamoto («Super Mario Bros»), Hideo Kojima («Metal Gear Solid») eller Peter Molyneux («Fable»), men for noen bærer det like mye vekt. Warren Spector er en veteran og innovatør i spillbransjen.

Hans mest kjente prosjekter «System Shock» og «Deus Ex» burde være bevis nok på det. «System Shock» revolusjonerte hvordan spillere opplevde historien i spill. Noen mener at hadde det ikke vært for «System Shock», så hadde vi ikke hatt store historiedrevne spill som «Half-Life» eller «Metal Gear Solid» i dag. «Bioshock» er et annet godt eksempel siden det regnes som den spirituelle oppfølgeren til «System Shock 2», som igjen er et spill bygget direkte på innovasjonene til originalen.

«Deus Ex» er en legendarisk tittel i seg selv. Spillet har vunnet utallige priser, deriblant prisen «historiens beste PC-spill», som den fikk fra britiske bladet PC Zone i 2007. Det «Deus Ex» gjorde spesielt bra, var hvordan spilleren ble møtt med valg med store konsekvenser, noe som rollespill den dag i dag har vanskeligheter for å takle.

For å summere opp er Warren Spector en mann med visjon som vet å innovere, og som ofte gjør det med en original vri.

«Epic Mickey» – Disney uten farger.

«Epic Mickey» vil introdusere oss til Disney-universets glemte verden. Et sted hvor alle Disneys kreasjoner blir sendt, når ingen lenger bryr seg om dem. En ødelagt og bitter verden, som nesten kan kalles et Disney-helvete. Kongen av den glemte verden er Kaninen Oswald (Oswald the Rabbit), best kjent i Norge som Kalle Kanin. Kaninen Oswald er Walt Disneys første tegneseriefigur, 80 år har gått siden Mikke tok over rampelyset og nå er han endelig klar for å ta hevn.

Oswald slipper Spøkelseskladden (The Phantom Blot) løs for å ødelegge Mikke og hans verden. Spøkelseskladden gjør dette ved å forurense Mikkes verden med klistrete sort blekk, som får farger til å bleke. Det blir selvfølgelig Mikkes jobb å ta opp kampen mot Spøkelseskladden og hans ødeleggende blekk. For å gjøre det trenger Mikke noen verktøy.

Mikkes verktøy består av malingkoster, malingtynner, blyanter, viskelær og andre typiske tegne -og malerverktøy. Mikke må bruke verktøyene til å rydde opp i alt det forferdelige blekket til Spøkelseskladden, og for å komme seg gjennom brettene. Han kan for eksempel fikse en ødelagt bro ved å tegne å male den tilbake til sin originale form.

Som dere sikkert skjønner blir dette et Mikke-eventyr noe utenfor det vi er vant med. Bare se hvordan Spøkelseskladden er vist i bildet til høyre. Det er enda tidlig så skjermbilder eller antydning til utgivelsesdato må vi nok vente litt på. Inntil videre kan du jo ta en titt på konseptbildene nedenfor.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.