«Bejeweled»-skaper håver inn
0

«Bejeweled»-skaper håver inn

PopCap er best kjent for minispillet «Bejeweled», som flere av våre lesere allerede har et godt forhold til.

Nå har den lille utgiveren hentet inn 124 millioner kroner fra investeringsselskapet Meritech Capital Partners. Pengeinnsprøytningen skjer i form av en rettet emisjon, og er den første i PopCap Games 9-årige historie. PopCap opplyser at pengene fra emisjonen blant annet skal brukes til oppkjøp av andre spillselskaper.

– PopCap er utvilsomt det mest unike spillselskapet i verden, sier Rob Ward, administrerende direktør i Meritech, før han fortsetter:

– Mens andre selskaper gir ut flere flopper enn suksesser, så har PopCap aldri utgitt et spill som ikke først har blitt kritikerrost og deretter en stor kommersiell suksess.

PopCap Games er basert i Seattle, USA, og ble etablert i 2000. PopCap har vært lønnsom siden sitt første driftsår, og har i dag mer enn 240 ansatte verden over. Selskapets flaggskip, «Bejeweled»-serien, er en av tidens største spillsuksesser og har solgt mer enn 25 millioner utgaver på et titalls ulike plattformer – inkludert vanlige mobiltelefoner, iPhone, Xbox 360, PC og Nintendo DS.
 
Så gjenstår det å se da – om PopCap lager enda bedre spill med 124 ferske millioner på bankkontoen. Sa noen «Bejeweled 3»?

About Erling Løken Andersen

Erling er tidligere ansvarlig redaktør i Spill.no, nå styreleder i Omega Media, som eier og driver Spill.no. Erling har jobbet med spill siden 2006; først som spillutvikler, deretter spilljournalist og redaktør.