«Modern Warfare 2» sjokkerer
0

«Modern Warfare 2» sjokkerer

«Call of Duty: Modern Warfare 2» er slippes ikke før 10. november, men allerede nå har noen fått tak i en svært tidlig utgave av spillet – og tatt opp en håndholdt video av åpningskapittelet.

Kontroversiell åpningsscene

I den kontroversielle åpningsscenen antar spilleren rollen som en av fem terrorister, som angriper det som ser ut som t-banen i enten Paris eller London. Ledet av spilleren åpner terroristgruppen ild mot uskyldige, og i løpet av den 8 minutter lange videoen rekker gruppen å myrde titalls – om ikke hundrevis – av sivile.

Videoen er filmet med et håndholdt kamera og holder svært lav kvalitet. Videoen ble først sluppet på det amerikanske videonettstedet Liveleak, men ble tatt ned etter kort tid på grunn av trusler fra Activisions advokater. Senere ble videoen også publisert på bl. a. Gametrailers.com, men også her er den i skrivende stund nede.

Activision med uttalelse

Activision har allerede merket seg publikums reaksjoner på videoen, og i et forsøk på å begrense den negative oppmerksomheten rundt spillets åpningsscene uttalte de i dag følgende til spillnettstedet VG247.com:

«Den aktuelle scenen etablerer dybden av ondskap og kaldblodighet hos en russisk terrorist og hans bande. Ved å etablere denne ondskapen øker dette spillerens lyst til å stoppe gruppen.

Spilleren har muligheten til å hoppe over denne scenen. Ved begynnelsen av spillet blir spilleren gjort oppmerksom på at enkelte mennesker vil kunne finne det følgende kapittelet opprørende. Disse advarslene kan ikke skrus av.

«Call of Duty: Modern Warfare 2» er et fantasy actionspill som er designet for en intens, realistisk spillopplevelse – som speiler ekte konflikter, på samme måte som actionfilmer. Spillet har 18 års aldersgrense, og er også ment å spilles av mennesker som er 18 år eller eldre.»

Se bildene fra videoen Activision ikke vil at du skal se nedenfor:

About Erling Løken Andersen

Erling er tidligere ansvarlig redaktør i Spill.no, nå styreleder i Omega Media, som eier og driver Spill.no. Erling har jobbet med spill siden 2006; først som spillutvikler, deretter spilljournalist og redaktør.