Mørke tall for 3DS
0

Mørke tall for 3DS

sep 26 Spill.no  

En markedsundersøkelse om Nintendos håndholdte konsoll, Nintendo 3DS, viser oppsiktsvekkende tall om brukernes syn på 3D.

Ødelegger spillopplevelsen

Sony har for lengst lagt all sin vekt på stereoskopisk 3D som den neste store, mens Nintendo har valgt en brilleløs variant på sin håndholdte konsoll. Også Microsoft har lagt inn støtte for 3D-briller på Xbox 360, så nå satser med andre ord en samlet spillbransje på at vi spillerne snart skal få opp øynene for teknologien. En undersøkelse gjennomført av statistikkbyrået Interpret LLC viser imidlertid at tiden nok ikke er helt inne for dette, i hvert fall ikke for Nintendo.

Av de 1600 som ble spurt hadde bare rundt 60% hørt om 3DS, og bare 28% av disse igjen visste at 3D-konsollen ikke trenger egne 3D-briller. Av de som allerede eier en 3DS, svarte 28% at de synes 3D ødela spillopplevelsen, mot 22% som synes det forbedret den. 13% oppga at de faktisk skrur av 3D-funksjonen når de spiller.

Ikke bare mørkt

Men det fantes noen lyspunkter for Nintendo i undersøkelsen. Ifølge Interpret var den opplevelsen blant de som hadde testet 3D-funksjonen generelt svært positiv, og 23% av de spurte hadde tro på at dybdesyn vil kunne utgjøre en fordel når en konkurrerer online.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.