https://www.youtube.com/watch?v=OcL7W4ydpIM
0

N-Sanely moro

jul 17 Stian Koxvig  

Crash Bandicoot har tatt turen til Xbox One, Nintendo Switch og PC, og det er akkurat like moro og nostalgisk som det alltid har vært.

Crash Bandicoot er en spillserie de fleste som var barn på 90 tallet har et forhold til. Den utrolig populære Playstation maskoten fikk en oppusset pakke til PS4 i fjor, som brakte mange tilbake til barndommens nostalgi. Og nå har jeg kost meg med Xbox One versjonen.

Et fjes bare en gamer kan elske

Spillet ser rålekkert ut på min Xbox One X, og jeg ender akkurat like hekta når jeg starter opp Crash Bandicoot og hører den velkjente stemma til Doctor Neo Cortex. Det originale Crash Bandicoot er lett det svakeste spillet i pakken, men utfordringen her er stor nok til å gi de fleste hodepine.

Ogga Bogga

Kan vi snakke litt om animasjonene? Det ser nesten ut som noe Disney kunne levert, Crash har noen helt fantastiske ansiktsuttrykk og dødsanimasjoner man bare vil le av, og alt flyter perfekt sammen, nesten bedre enn de fleste animasjonsfilmer i dag. 

Spillene fikk oppmerksomhet for sin høye vanskelighetsgrad, og spørsmålet jeg har stilt meg flere ganger i det siste er: Var det like vanskelig når jeg var syv år gammel? Eller har jeg bare blitt skikkelig dårlig til dette? Nå om dagen er de fleste spill litt sånn patetisk enkle, så det er alltid gøy med en liten utfordring.

Var det like vanskelig når jeg var syv år gammel?

Vicarious Visions leverer en helt ny bane til Crash Bandicoot Warped kalt Future Tense og slike baner er ikke bra for aggresjonsnivået mitt. Jeg elsker det, men herregud denne nye banen er ikke for folk uten tålmodighet, selvfølgelig er også DLC banen Stormy Ascent med, som ble kuttet av originalstudioet Naughty Dog fordi de mente at det var for vanskelig.

Crash lojale søster Coco Bandicoot er denne gangen spillbar i alle tre spillene

Det lages virkelig ikke spill som dette lengre, ikke bare er det gode plattformspill, men det er remastere som de faktisk har brukt litt tid på. Det er imponerende å tenke på at Vicarious Visions aldri hadde tilgang på original koden fra Naughty Dog.

Det har vært 21 år siden første spillet ble lansert, og samtlige av dem holder seg godt, antall edelsteiner man kan finne er høye, og de tre forskjellige nivåene i Time Trials gjør at det er et spill du kommer til å gå tilbake til hele tiden til du har klart å finne det meste.

Crash Bandicoot er et ikon som må oppleves, og det at Vicarious Visions har brukt tid og kjærlighet på denne remasteren er det ikke å komme unna, eier du en Xbox One eller Xbox One X er The N Sane Trilogy en pakke man bare må eie. Originalspillet har fortsatt noen problemer. Som forferdelig dybdesyn. (Det kan være øynene mine). Det er også litt problemer med lyden her og der, men ellers er det ingen tvil om at vi snakker om en av tidenes beste remaster.

Får vi bare håpe at utviklerene i Toys for Bob gjør en like god jobb med den andre 90-talls helten når Spyro The Dragon kommer tilbake i september.

About Stian Koxvig

Nyhetsredaktør med forkjærlighet for spill og film. Lidenskapelig opptatt av japansk spill og kultur