Nå leder PS3 over Xbox 360
0

Nå leder PS3 over Xbox 360

jan 11 Spill.no  

Det er total sendt ut flere Playstation 3-konsoller enn Xbox 360 på det internasjonale markedet, ifølge tall fra analysefirmaet IDC.

God jul

Denne konsollgenerasjonen har i manges øyne allerede trukket altfor langt ut, og vi er nå i det syvende året med direkte konkurranse mellom Microsoft og Sony. Inntil videre har Sony, som slapp sin Playstation 3 ett år senere enn Microsofts Xbox 360, ligget bak, men ifølge ferske tall fra IDC, har dette omsider snudd. 

I november lå de to aktørene så å si likt, med anslåtte 70 millioner på hver. Men et godt julesalg har ifølge analysebyrået presset Sony i ledelsen, med 77 millioner utsendte konsoller, knappe 1 million foran Microsofts 76 millioner. Tallene er basert på anslag for utsendte konsoller fra fabrikk, ikke salg over disk.

Vi skal imidlertid ikke glemme tredjemann i konsollracet, Nintendo, som fremdeles innehar en trygg plassering på tronen for denne generasjonen med Nintendo Wii, som allerede i september hadde solgt over 97 millioner konsoller. I tillegg kan den japanske utgiveren vise til over 152 millioner solgte Nintendo DS-maskiner.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.