Nedgraderer Sony-aksje til «søppel»
0

Nedgraderer Sony-aksje til «søppel»

nov 23 Spill.no  

Kredittrangeringsbyrået Fitch har nedgradert Sony-aksjen til BB-minus, eller “søppel”, som kategorien kalles på folkemunne, melder GamesIndustry.

Søppel

“Søppel”, eller “junk”, som det heter på engelsk, er på ingen måte et offisielt uttrykk, men refererer til alle aksjer med BB-status eller lavere, en status som indikerer høy risk og små sjanser for fortjeneste på kort eller mellomlang sikt.

Det var ingen enkel jobb tidligere Playstation-sjef Kaz Hirai fikk da han tidligere i år overtok som sjef for Sony-konsernet. Siden da har selskapet gjennomgått omfattende strukturelle endringer for å fokusere på kjernevirksomhet og samle teknologi i færre modeller. Kvartalsrapporten fra forrige måned, viste, på tross av et imponerende Playstation 3-salg, likevel en total nedgang i omsetning på 14 prosent. Nå nedgraderer kredittrangeringsbyrået Fitch aksjen til BB-minus, en svært lav rangering.

– Nedgraderingen reflekterer Fitchs oppfatning om at en meningsfylt gjenoppretning vil være treg, med tanke på selskapets tap av teknologisk ledelse i nøkkelprodukter, sterk konkurranse, svake økonomiske forutsetninger i utviklede markeder og en sterk yen, heter det i en uttalelse fra Fitch.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.