Nok Battle Royale nå. Bring tilbake Team Deathmatch
0

Nok Battle Royale nå. Bring tilbake Team Deathmatch

okt 03 Anders Lønning  

Apex Legends tidsbegrensede Gun Run modus tas nå bort fra spillet for denne gang. Det tror jeg er et gigantisk feilgrep av Respawn.

Jeg har kost meg mye med Battle Royale spill de siste årene. Fra de populære PlayerUnknown’s Battleground, Fortninte og Call of Duty: Warzone til de mer obskure Spellbreak, RumbleVerse og en av de nyeste tilskuddene: Deathverse: Let It Die.

Best av alle Battle Royale spill på markedet liker jeg Apex Legends. Spillet som kommer fra folkene bak, og er satt i samme univers som, Titanfall 2. På tvers av de tre plattformene jeg har spilt det på har jeg passert godt over 500 timer i spillet.

Jeg nekter ikke for at det har vært gøy. Det har det sannelig vært. Gøyest selvfølgelig når man har to andre å spille sammen med, men det kan også være gøy alene.

Men jeg begynner å bli mett. Mer enn mett, jeg begynner på godt norsk å være dritt lei av moduser som krever en så solid tidsinvestering som Battle Royale modusene gjør, uten særlig garanti for at det i det hele tatt blir morro.

Som barnefar med travle dager med oppfølging av etterskoletid aktiviteter og det som ellers måtte være er min tid til online skytespill er begrenset, og når alle spillene på markedet krever at du bruker 20 til 60% av den tiden på å stå i kø for å komme i gang, eller lete etter våpen når du først kommer i gang med en runde, for så bare å bli drept av en spiller som mest sannsynligvis har spilt det en hel del mer enn deg så kan jeg ikke med hånden på hjertet si at det er gøy.

Som en stor fan av den tragisk forbigåtte Titanfall 2 flerspilleren lengter jeg tilbake til en modus som nært umiddelbart tilfredstiller behovet jeg har for frenetisk skyteaction. Jeg forstår hvorfor vi ikke kan ha Titaner fra Titanfall 2 i Apex Legends. Spillet er jo ikke designet med disse gigantiske maskinene i tankene, men det får meg ikke til å savne dem noe mindre av den grunn.

Men jeg kjenner at jeg trenger en modus som i hvertfall kan levere noe av det samme tempoet og spesielt den raske tiden fra man er død til man er i gang igjen. Slik som spillene folkene bak Respawn gjorde seg kjent for å levere med Call of Duty: Modern Warfare og Modern Warfare 2 var i sin tid.

Respawn har ikke sittet helt stille i den svært populære Battle Royale båten, det skal sies. Den rundebaserte 3v3 Arena modusen gjorde spillet godt når det endelig kom i Apex Legends’ niende sesong i Mai 2021, men selv denne blir litt for treg for meg som har vokst opp på Quake, Battlefield og Unreal Tournament.

De siste ukene har Beast of Prey begivenhten i spillet introdusert Gun Run, som er Apex Legends sin variant av Gun Game som man finner i mange andre spill, men som jeg først husket å se i gode gamle Counter-Strike.

Denne modusen har pustet nytt liv inn i Apex Legends for min del, og det er trist å se den bli tatt bort. Jeg rakk heldigvis akkuratt å låse opp alt på modusens spesifikke Reward Tracker, men det var kun oppnåelig ved å også spille Battle Royale modusen, som dere sikker forstår at jeg har fått nok av.

Beast of Prey begivenheten avløses av en Halloween begivenhet ved navn Fight or Fright som skal ha en ukentlig roterende modus, hvor Gun Run vil dukke opp igjen fra 11. til 18 oktober, men jeg mener modusen, eller i det minste en Team Deathmatch modus ala den som er i mobilversjonen av Apex Legends burde bli et permanent tilskudd for spillet.

For nett nå er det ikke mange spill som leverer den typen frenetisk skytespill action som jeg ønsker meg. Halo Infinite føler jeg kom og gikk, og hvor enn mye jeg liker kjernespillet er klarer ikke 343 Industries å levere like solide mekanikker som Respawn selv på sin beste dag. Overwatch 2 er også rett rundt hjørnet, men selv ikke der sitter følelsen av skyestpillmekanikkene på nært like godt som det den gjør i Apex, og er det noen andre som har på følelsen at lanseringen av et Blizzard spill ikke lenger er det det engang var?

Call of Duty: Modern Warfare 2 (2) er over en hel måned unna, og med tanke på prisen Activision mener det er greit å ta for et spill om dagen så er jeg ikke så gira for et spill jeg hvor jeg nesten bare er interessert i den ene modusen som kommer til å bli forlatt så snart et nytt Call of Duty er på markedet, om ikke tidligere.

Det kan hende jeg er i mindretalll her, noe jeg forøvrig er vant til. Jeg falt jo pladask for Titanfall 2, men jeg tror historien vil vise at jeg hadde rett der mens alle dere andre som spilte Infinite Warfare eller Battlefield 1 burde skamme dere for det dere gjorde mot skytespill sjangeren den høsten. Uansett så håper jeg å se battle royale sjangeren ta opp mindre plass i landskapet så vi kommer tilbake til det som er viktig. Å ha det gøy mens vi dreper hverandre.

About Anders Lønning

Tobarnsfar fra Haugesund med dagjobb som elektriker/automatiker i oljebransjen. Har skrevet om spill i et tiår nå, og er over gjennomsnittet glad i filmen Dredd fra 2012.