Nordisk Film kjøper Just Cause-studio
0

Nordisk Film kjøper Just Cause-studio

mai 31 Anders Lønning  

Det svenske spillstudioet Avalanche Studios har blitt kjøpt opp av Nordisk Film.

Den inter-nordiske film- og videoproduksjonsgiganten annonserte i går at at de har overtatt fullt eierskap over alle tre studioene til Avalanche Studios, hvorav to av dem befinner seg i Sverige, og en er i New York.

Nordisk Film kjøpte seg inn i Avalanche i fjor, da det kjøpte aksjer til en verdi av over 82 millioner kroner. Summen de nå skal ha lagt på bordet for å sikre seg utvikleren skal angivelig være i overkant av 842 millioner kroner i følge GameIndustry.biz

– Det var rett tilbud, til rett tid, fra den rette kjøperen, sa Avalanche-sjef Pim Holvfe til GI.biz

– Vi har jobbet sammen med Nordisk Film det siste året, og det har vært en flott opplevelse. Hvor en gode vi er i å utvikle eksplosive åpen-verden spill, så har de en 111 år lang historie i å jobbe sammen med andre i denne kreative bransjen, og bringer derfor med seg en stor mengde kunnskap og erfaringer.

Avalanche Studios er kjent for å ha utviklet spill som Just Cause-serien og Mad Max, og det ble nylig kjent at de utvikler det kommende Bethesda-spillet Rage 2. Tidligere har de også jobbet sammen med utgivere som Square Enix og Warner Bros.

About Anders Lønning

Tobarnsfar fra Haugesund med dagjobb som elektriker/automatiker i oljebransjen. Har skrevet om spill i et tiår nå, og er over gjennomsnittet glad i filmen Dredd fra 2012.