Norskutviklet Game of Thrones-spill på vei
0

Norskutviklet Game of Thrones-spill på vei

feb 29 Spill.no  

Den tyske utgiveren BigPoint har akkurat annonsert et nytt nettleserbasert onlinerollespill basert på HBO-serien Game of Thrones. Spillet utvikles av norske Artplant.

– Vaskekte MMO

Artplant har i mange år utviklet barnespill som Kaptein Sabeltann, Henga & Bia og Jul i Blåfjell, men slo i gjennom internasjonalt i fjor med det nettleserbaserte onlinerollespillet Battlestar Galactica Online, basert på TV-serien med samme navn.

Game of Thrones vil, ifølge spillet produsent Jørgen Tharaldsen, bli et vaskekte MMO-spill.

– Spillet vil bli spennende og utfordrende, røper han til Spill.no.

Artplants spill er ikke det eneste spillet basert på fantasiverdenen til George R. R. Martin. Mens Artplant har lisensen til å lage et onlinerollespill basert på TV-serien, jobber franske Cyanide med et rollespill basert på George R. R. Martins bokserie A Song of Ice and Fire, som TV-serien er basert på.

At Artplant baserer spillet sitt på TV-serien gjør og at HBO er direkte involvert i spillet, og at ressurser fra TV-serien kan brukes i spillet. Spillet vil bli nettleserbasert, og såkalt free-2-play, noe som betyr at alle kan registrere seg og spille det gratis. Produsent Jørgen Tharaldsen, som har lang erfaring fra Funcom der han blant annet jobbet med både Anarchy Online og Age of Conan, mener denne nye spillmodellen blir stadig mer lik de tradisjonelle MMO-spillene, som Star Wars: The Old Republic og World of Warcraft.

– Det er en helt annen tankegang og tilnærming å arbeide med free-2-play-spill i nettleseren, blant annet med tanke på hvor mye innhold man har, forretningsmodell, og hva man har muligheten til. Men i essensen snakker vi jo fortsatt om et 3D-rollespill. Det er vel heller slik at browser-spillene nå sakte men sikkert nærmer seg de “andre” MMOP-spillene, mens disse på sin side forsøker å nærme seg vår tilgjengelighet og kjappe produksjon, forteller Tharaldsen til Spill.no.

Tharaldsen har ingen lanseringsdato for spillet ennå, men lover at mer informasjon vil bli tilgjengelig under Games Developers Conference i San Francisco neste uke.

PS! Bildet øverst i saken er fra Game of Thrones-serien til HBO, og ikke representativ for grafikken i spillet.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.