Ny type musikkspill på vei?
0

Ny type musikkspill på vei?

mai 04 Spill.no  

En ny rekke stillingsannonser danner til sammen inntrykket av at Rock Band-studio Harmonix jobber med en helt ny type musikkspill for neste generasjon, melder VG24/7.

Alle bekker små

Når det kommer til rykter, er det ingen som slår Twitter-fantomet Superannuation. Denne gangen er det en rekke stillingsannonser hos musikkspillekspertene Harmonix som hentes frem, for å til sammen danne et ganske helhetlig bilde av studioets planer for neste konsollgenerasjon.

Den første oppføringen forteller at spillet blir multiplattform, i motsetning til Xbox 360-eksklusive Dance Central, og kommer til neste generasjons konsoller, og er et helt nytt varemerke. Ingen Rock Band 4 eller Dance Central 3, med andre ord.

Den andre stillingsannonsen nevner at prosjektet blir et “innovativt, musikkbasert bevegelsesspill”, som kan bety at vi snakker om Kinect/Move for neste generasjon, og legger til at det er “et grensesprengende musikkspill”. Søkeren skal være med og utvikle “omgivelser som oppfordrer og belønner spilleren for å utforske dem”, og 

Stillingsannonse nummer tre søker etter noen som kan bidra med bakgrunnshistorie og “følelsesmessig involverende handling som legges til grunn for brettene.”. I tillegg ønsker de “spillopplevelser som benytter spillmekanikk, omgivelsesdesign og cinematiske øyeblikk for å uttrykke historiefortelling.”, og som i forrige stillingsannonse bruker de uttrykket “motion-gaming”, som både kan tolkes som Kinect/Move, eller eventuelt noe lignende av plastinstrumentene de introduserte med Guitar Hero og Rock Band.

Siste annonse ut søker etter en brettdesigner som kan utvikle “kamper, interaksjon med omgivelser, AI-oppførsel og andre scriptede elementer”.

Nytt konsept

Vi snakker med andre ord om et bevegelsesstyrt – enten ved hjelp av kamera eller bevegelseskontrollere, eller med en type instrumenter – musikkspill, som fokuserer på utforskning av omgivelser og kamper, med en tydelig handling som binder det sammen. For neste generasjons konsoller. 

Med tanke på massemønstringen fra Harmonix, er neppe spillet forbi planleggingsstadiet ennå, så en E3-presentasjon på årets messe om knappe to måneder til er nok lite sannsynlig. Men vi krysser fingerene, optimistiske som vi er.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.