Nytt navn, samme FIFA – EA FC24
0

Nytt navn, samme FIFA – EA FC24

okt 09 Stian Koxvig  

EA er tilbake med et nytt fotball spill og selv om navnet er nytt, føles det fortsatt ut som FIFA. 

EA FC 24. Har dere noengang hørt et så dårlig navn? Dette er navnet på EA første fotballspill etter bruddet med FIFA, så nå heter de ikke lengre FIFA 24. Fotballens hovedorgan og Electronic Arts har gått vært til sitt og begge hevder at de skal komme med det beste fotballspillet til dags dato, FIFA sitt neste vet vi lite om, men jeg har brukt endel tid i EA FC 24, og sitter med følelsen at jeg har har spilt dette før. 

La oss begynne med min bakgrunnshistorie med FIFA, jeg suger, veldig. Jeg har ikke spilt et FIFA spill siden FIFA 20 før jeg fikk spørsmål om jeg kunne ta å anmelde dette. Men jeg elsker fotball som en sport. Det er verdens vakreste sport og EA er utrolig gode på å lage disse spillene. La oss starte med å snakke om det nye. 

Norges store helt Erling Braut Haaland fortsetter å bøtte inn mål i EA FC 24

Kvinnefotballen har fått en kraftig boost her og kvinnekort har blitt lagt til i Ultimate Team og de er gode, veldig gode. Som feminist og fan av kvinnefotball er det godt å se at EA tar steget med å likestille kvinne og herrefotball. Vi finner kvinnelag i career, i UT og i Volta og de har også passet på å få lisenser til viktige konkurranser som Womens Champions League. Og det spiller ingen rolle om du spiller som mann eller dame, for fotball er en sport for alle og opplevelsen er det samme.

Ultimate Team ja, hva kan vi si om det. det er veldig avhengighetsskapende og full av mikrotransaksjoner slik EA har blitt notorisk kjent for, men det er gøy og samle på disse kortene, og eneste måten man kan bygge et lag rundt gamle legender som R9 og Pele.

Ultimate Team føles som fotballkortene fra skolegården da jeg var barn, bare mye dyrere

Ellers er det lite nytt og snakke om i EA FC 24 og det er egnetlig for det beste for det er trossalt et fotballspill. Stappfullt med innhold slik det skal være. Masse klubber, masse spillere, masse nasjonallag. Det er fortsatt beste muligheten Norge noensinne har til å vinne fotball VM selv om vi har Erling Braut Haaland.

Men det mangler jo ting her. Norge har kun Eliteserien så min hjemplass Raufoss er ikke representert noe som er skuffende for det hadde vært moro å få prøvd å vinne Champions League med de etterhvert men selvfølgelig i et spill som dette så kan man ikke få puttet inn alt. Det er mye imponerende lisenser de allerede har sikret seg som Sør Koreansk og Saudi Arabiske lag, og spill som dette blir oppdatert. Nå er det jo EM til neste år og det blir nok første virkelig store oppdateringen vi får. 

Stor dedikasjon til kvinnefotball er det som føles best med EA FC 24

EA har benyttet seg av ny motion capture teknologi kalt Hypermotion V. Dette er for å skape mer realistiske animasjoner og dette har de gjort via å motion capture faktiske fotballspillere. Det er relativt suksessfullt for det ser bra ut, men AI og fysikken har disse spillene slitt med lenge. De er flinke med å få det til å se realistisk ut men resultatet er noen hysterisk morsomme scenarioer hvor spillere kræsjer i hverandre uten grunn og forsvarere som oppfører seg som de ikke vet hva en fotball er.  Også er det ansikter som kanskje er neste EA bør se på for mange av disse ansiktene ser ut som de kunne kommet ut av en skrekkfilm.

Karrierermodusen har fått litt oppgraderinger som er gode slik at du må hyre trenere for å booste laget ditt på forsvar, målvakt, scoringer. Det er også bedre animasjoner når du selger spillere og ser at de er oppriktig lei seg for å måtte forlate klubben. Og intervjuer hvor spillerne kan bli forbanna på deg om de ikke liker det du sier. 

Du kan jo skape din egen fotballspiller og med mine dårlig knær er det eneste sjansen jeg har til å noensinne score noen mål. Detaljnivået er imponerende og alt til og med om du er høyre eller venstrehendt er mulig å velge. Du kan både spille karriere og bli den neste Messi og du kan spille Volta som er gatefotball. 

EA FC 24 appellerer til alle som elsker fotball. Det er mye gode introduksjoner her om du aldri har spilt et fotballspill før, men det er også folk som er alt for gode(Det erfarte jeg på den harde måten). Spillet er veldig nybegynnervennlig og fin introduksjon om du aldri har spilt FIFA før. Bruddet med FIFA kommer nok ikke til å gjøre noe for EA for de kan å lage fotballspill og dette er FIFA 24 uten FIFA navnet. Det blir bedre og bedre, og er verdt å nyte for hva det er. 

About Stian Koxvig

Nyhetsredaktør med forkjærlighet for spill og film. Lidenskapelig opptatt av japansk spill og kultur