På tide med en espresso – Coffee Talk Episode 2: Hibicus & Butterfly
0

På tide med en espresso – Coffee Talk Episode 2: Hibicus & Butterfly

apr 24 Stian Koxvig  

I Coffee Talk Episode 2 Hibiscus & Butterfly er kveldskafeen I Seattle åpen igjen og vi får gjensyn med de fleste karakterene fra første spillet. 

Jeg storkoste meg med første Coffee Talk, det var så enkelt og så koselig. Du driver en kveldkafee i Seattle hvor stamkundene dine er forskjellig monsterraser som en vegetar vampyr og feer. Oppgaven din er å servere de god kaffe og tilby råd og god samtale. 

Gala i midten er en varulv og Riona til venstre er en banshee

Spillet er utviklet av indonesiske Toge Productions og de viser at gode spillopplevelser ikke trenger å være superkompliserte. Coffee Talk Episode 2 finner sted et par år etter den første, men kafeen holder som vanlig åpen hver natt, blant nykommerne her har man Riona, som er en banshee og vil bli opera sanger. Dette er en karriere som er dominert av sirener og hun fikk mye kritikk for videoen hun la ut av seg selv synge, og hun er lett en av mine absolutte favorittkarakterer. 

Greia med Coffee Talk er at spillet har flere forskjellige historier basert utifra drinkene du serverer kundene dine. Du har en god, og en dårlig ending for alle karakterene og du må spille igjennom det flere ganger for å danne seg det fulle bildet. Alle karakterene er fantastisk flott skrevet og du blir glad skikkelig glad i dem. Vi har den menneskelige politimannen som ikke tåler melk, men som er kaffetørst på nattevakt, vi har vampyren Hyde som er vegetarianer, vi har havfruen Aqua og Orkevenninnen hennes som er indie spill designere. Og vi har nykommerne Riona med opera drømmen og satyren Lucas som er influencer som begynner å bli litt lei av jobben sin. 

Satyren Lucas er glad i søte drikker

Gameplayet er enkelt, men det fungerer, du blir automatisk engasjert i alle historiene og flere av dem har du bare lyst til å gi en klem når de er triste. Du har to nye tetyper i spillet som er rød Hibikus te og asiatisk blå butterfly pea te. Litt usikker på hva den norske tittelen på den siste er, men det er hvertfall en blå urtete på tørket sitrongress som hovedsakelig drikkes i sør øst Asia altså rundt områdene hvor Toge Productions kommer fra. En av de nye funksjonene her er at man kan lage Latte Art i alle drinkene med melk, så her får du muligheten til å tegne forskjellige mønster i drinken før du serverer den. Jeg har ikke akkurat noen form for kunstnerisk talent så uansett hvor mye jeg prøvde ble det aldri noe bra, men for de i det kunstneriske hjørnet kan det sikkert være moro å prøve ut. 

Coffee Talk er en spillserie man bare må oppleve, det er vanskelig å forklare det med gode ord. Det er utrolig mye talent i Toge Productions da det er fantastisk manus på alle karakterene her og det er en av årets mest koselig spillopplevelser for min del, og jeg gleder meg til å se hva de gjør videre. For jeg vil gjerne se mer av disse karakterene og livet på Coffee Talk kafeen i Seattle.

About Stian Koxvig

Nyhetsredaktør med forkjærlighet for spill og film. Lidenskapelig opptatt av japansk spill og kultur