Pac-Man World: re-Pac – Waka Waka
0

Pac-Man World: re-Pac – Waka Waka

sep 12 Stian Koxvig  

Spillbransjens guleste helt er tilbake i denne remasteren av Pac-Man World. Spillbransjens eldste helt som kom ut på den originale Playstation tilbake i 1999. Dette var Pac-Mans første eventyr som en 3D plattformer helt og resultatet er helt OK.

Alle kjenner Pac-Man. Min bestemor på 70 kjenner Pac-Man. Det er kanskje verdens mest gjenkjennelige videospill helt og han har gjort det meste. Fra å være en bad guy i filmen Pixels til å være med på gokart racing i Mario Kart og en fast gjenganger i Super Smash Bros men selve basisen til Pac-Man er jo å gå rundt i labyrinter å spise frukter og passe seg for spøkelser.

For et par måneder siden kom det ut en samlepakke kalt Pac-Man Museum +. Det var en samling på 14 spill fra Pac-Mans lange historie men det var en som manglet. Pac-Man World. Nå skjønner jeg hvorfor.

Pac-Man tar seg turen hjem for å feire bursdagen sin (Spillet kom ut på Pac-Mans tyve års jubileum) men oppdager at spøkelsene har kidnappet hele familien hans så han må ut å redde de alle. Dette gjør han på en øy som er delt inn i seks soner med forskjellige brett på.

Så ja vi er originalt i 1999. og det er en 3D plattformer, så da forstår dere allerede at dette er et collectathon slik som plattformerspillene var på denne tiden. Det er hundrevis av ting å samle på hvert enkelt brett og flere forskjellige abilities som Pac-Man kan låse opp for å beseire fiender. Han spiser selvfølgelig også pellets her og de kan enten kastes på fiendene eller så kan man finne super pellet og bare spise fiendene.

Hver enkel bane har også en bonusnivå som er god gammeldags Pac-Man, her blir du satt inn i en labyrint og skal samle 100 Pellets mens du holder deg unna spøkelsene. Det er en artig liten variasjon. Hver sone du er i har også en veldig unik boss der du må bruke hodet litt for å skjønne hvordan de skal beseires.

Levelene ser fantastisk ut akkurat som en god 90 talls plattformer skal være og Pac-Man er enkel og grei å kontrollere. Grafikken er selvfølgelig kraftig oppjustert og ser ut som en fantastisk tegnefilm på min Xbox Series S. Eneste jeg føler at de ikke har gjort noe med her er lydbildet og det er litt rart. Mye av lydeffektene høres akkurat ut som det gjorde på Pac-Man arkadespillene og det passer liksom ikke helt inn. Jeg forstår hvorfor de har gjort det fordi det er ikoniske lyder som alle har kjennskap til men noe jobb føler jeg at det hadde trengt. Spillet er ikke langt. Banene er korte og det er få av de men slik var det på 90 tallet. Du har hvertfall et par timer med moro her da.

Pac-Man World er ikke langt når du ser på banene og bossene i spillet men når du ser på hvor mye det er å samle og slik inni spillet så er det utrolig moro og viser potensialet som Pac-Man har som en spillfigur om Bandai hadde bestemt seg for å lage mange slike spill (Det er også en bonus som gjør at du får spille originale arkadespillet om du klarer å finne det). Pac-Man World re-Pac er vanskelig å si fort flere ganger men spillet holder seg godt.

About Stian Koxvig

Nyhetsredaktør med forkjærlighet for spill og film. Lidenskapelig opptatt av japansk spill og kultur