JoJo’s Bizarre Adventure: All-Star Battle R – Gøyalt gjensyn med et litt annerledes anime slåssespill
0

JoJo’s Bizarre Adventure: All-Star Battle R – Gøyalt gjensyn med et litt annerledes anime slåssespill

sep 02 Anders Lønning  

Slåssespill kommer i mange slags former. Fra de godt kjente Tekken, Street Fighter og Mortal Kombat til mer nisje tittler som Skullgirls, Darkstalkers og Guilty Gear serien for å nevne noen. En av mine favoritt subsjangere er den såkalte anime fighteren hvor Dragon Ball FighterZ, Persona 4 Arena Ultimax og Tatsunoko Vs. Capcom troner høyt på mine favoritter gjennom tidene.

En så pass spesiell anime/manga serie som JoJo’s Bizarre Adventure fortjener et like spesielt slåssespil, og det fikk det når Naruto: Ultimate Ninja Storm utvikleren CyberConnect2 og Bandai Namco gav ut JoJo’s Bizarre Adventure: All-Star Battle i 2013.

Spillet henter 50 figurer på tvers av den over 200 år lange tidlinjen til serien, fra Phantom Blood til JoJolion og har en håndfull kjente lokasjoner fra alle de forskjellige JoJo seriene som arenaer.

Mens de fleste såkalte Anime Fighters ofte er presentert i 2D, skiller JoJo: All-Star Battle seg ut ved å ha en tilnærming mer lik 3D slåssespill fra PlayStation eraen, med muligheten til å vandre rundt fienden din og dukke unna angrep på en måte som ikke er helt ulik det man kjenner igjen fra Tekken, men det inneholder også mye av det man gjerne kjenner igjen fra spill som Marvel Vs Capcom eller Street Fighter Alpha 3 i form av Meter Burn, karakter Assists og Auto-komboer som gjør spillet både overraskende dypt, men også forholdsvis lett å komme inn i for nye spillere.

Siden superkreftene/magien/psuedovitenskapen i serien er så forskjellig fra tidsperiode til tidsperiode er det representert i karakterenes spesifikke Kampstiler.

Jonathan Joestar og de andre karakterene fra Phantom Blood har foreksempel sin Special Meter knyttet til bruken av n Ripple angrep, i tråd med serien, mens Dio sin Special Meter er knyttet til hans natur som en vampyr. Karakterer fra senere i tidslinjen har Stands, en fysisk manifestasjon av en persons livsstyrke, som sloss for dem og som på den måten kan absorbere skade samtidig som den bygger opp meteret underveis i kampen.

Nytt til denne utgivelseen er at den nye karakteren Robert E. Speedwagon har Ogre Street kampstil hvor hans halvkriminelle venner hjelper han underveis i kampen. Det hele er veldig flåsete og morsomt. Akkurat som serien det er basert på.

Det er med andre ord stor variasjon i hvordan hver av karakterene spilles.

Spillet har en historiemodus hvor du kan spille gjennom kamper fra mangen spillet er basert på, samt noen drømmekamper i form av «Hva om Jonathan Joestar slåss mot Giorno Giovanna selv om de eksisterer på helt forskjelige steder på tidslinjen». Disse kampene har ofte regler lagt over seg som skal gjenspeile omstendighetene kampen spilte seg ut under. Et eksempel på dette er at i kampen mellom Jonathan Joestar og Dio Brando i slutten av Phantom Blood så regenereres livet til Dio Brando underveis mens Jonathan har en debuff i styrken av angrepene og man får ekstra belønning ved å utføre en «Dramatic Finish» av å sparke Dio utfor balkongen til hans kanoniske endelikt.

Mange av disse kampene kan være spesielt vanskelige å kaste seg i gang med fra starten av, så jeg anbefaler at man spiller seg varm på noen av de andre modusene først før man begir seg ut på disse oppdragene. Spesielt de som er rangert 3 stjerner eller høyere.

Det er også en Arkade modus som er veldig lett gjennkjennelig for noen som har spilt et slåssespill de siste 30 årene. Den tar for seg åtte kamper i en satt rekkefølge som belønnes i forhold til hvor godt man gjør det underveis. Endless Mode er spillets overlevelsesmodus hvor spilleren slåss en rekke en rundes kamper og får tilbake liv mellom hver kamp basert på hvor mye tid som gjenstår. Når spilleren taper en runde så er det over og spilleren belønnes basert på hvor langt de kom.

Spillet ser veldig bra ut og spilles som en drøm på Xbox Series S|X. Det er gøy at et spill fra 2013 både kan se og føles så bra ut som det JoJo’s: All-Star Battle R gjør. Enten om du liker slåssespill eller nettopp har tatt opp JoJo’s Bizarre Adventure på Netflix er det vel verdt å sjekke ut dette spillet.

About Anders Lønning

Tobarnsfar fra Haugesund med dagjobb som elektriker/automatiker i oljebransjen. Har skrevet om spill i et tiår nå, og er over gjennomsnittet glad i filmen Dredd fra 2012.