Persona 3 Portable: Mesterverket som skriker etter en remake
0

Persona 3 Portable: Mesterverket som skriker etter en remake

jan 30 Stian Koxvig  

Oh Persona 3. Tiden har ikke vært snill med deg, i det hele tatt. Jeg var overlykkelig når Atlus endelig annonserte at de skulle bringe Persona 4 Golden og Persona 3 Portable til moderne konsoller, spesielt da P3P har sittet fast på PSP altfor lenge. Resultatet viser at Persona 3 Portable virkelig trenger en høykvalitets remake. 

La oss starte denne anmeldelsen med litt historie rundt Persona 3, for dette er kompliserte saker. Grunnspillet Persona 3 ble sluppet ekslusivt på Playstation 2 i 2007, en oppgradert versjon kalt Persona 3 FES ble sluppet i 2008, og en håndholdt versjon kalt Persona 3 Portable ble sluppet eksklusivt på PSP i 2010. Da var tittelen Shin Megami Tensei: Persona 3, men etter suksessen til Persona 5 har de begynt å se vekk fra Shin Megami Tensei tittelen noe som er like greit.

Du møter på mange unike monstre i Persona serien

Hovedforskjellen man trenger å vite mellom Persona 3 FES og Persona 3 Portable er at FES inkluderer en epilog hvor du styrer en av hovedkarakterene som ikke er til stedet i Portable. Mens i Portable kan man justere gameplayet mer med å la det kontrollere hele teamet, og Portable har gjort noen endringer i historien. Portable har også en spillbar kvinnelig hovedkarakter så du kan spille spillet to ganger og få ganske forskjellig hendelser hver gang. Det går mye debatter mellom Persona fans hvilken versjon som er best av P3 FES og P3 Portable, så det trenger vi ikke å gå inn på her da P3 FES sitter godt fast på Playstation 2. 

Aigis er en av karakterene du vil møte på som også spiller en rolle i epilogen låst på Persona 3 FES

Ok. Persona 3, historien. Jeg har spilt begge karakterene og jeg er fortsatt ikke hundre prosent sikker på historien, men la meg prøve å forklare. Det viser seg at mellom klokken 23:59 og 00:00 hver kveld finnes det en ekstra time kalt «The Dark Hour» hvor verden oversvømmes av monstre og menneskene forvandles til likkister. Det er noen studenter med spesielle egenskaper som ikke merker The Dark Hour og disse vekker til livet sin Persona og kan beseire monstrene for å beskytte menneskene. Teamet til disse studentene bruker skolehverdagen på å etterforske The Dark Hour og det store skumle tårnet Tartarus som de håper holder svaret på hva som forsaker dette. Persona kan bare kalles på ved å skyte seg selv i hodet med noe som ser skremmende ut som en pistol, og det blir opp til SEES gjengen og redde verden i beste absurde JRPG stil. 

Selv om hovedhistorien er det samme vil spillet utvikle seg ganske annerledes om du spiller som gutt eller jente

Jeg elsker japanske rollespill, historien er så rar, og full av plotholes og gir ikke mening i beste ATLUS stil, og fortsatt blir du bare sittende. Persona 3 har et fantastisk karaktergalleri av sjarmerende individer du møter på skolen og blir venner med og dette er det som gjør spillet så sterkt. Når du ikke utforsker Tartarus og skyter deg selv i hodet må du oppføre deg som en helt vanlig videregående elev, gå på skolen, følge med i timen, ta deg deltidsjobber og levle opp «Social Links» med vennene dine, slik får du tilgang på sterkere Persona og nye egenskaper som gjør Tartarus lettere og utforske. Du har mye du må tenke på i Persona for dagene går og du får ikke gjort alt du vil gjøre, eller tilbringe tid med alle du kunne ønske så det er viktig å bruke den satte tiden sin godt. 

Men ja vi må snakke om svakhetene her, fordi Persona 3 Portable holder seg ikke godt. Jeg har spilt Persona 3 Portable på Switch da jeg følte at det var riktig å spille det på den eneste av de nye konsollene som er håndholdt, men spillet viser svakheter, mye av det. Det ser ikke bra ut i det hele tatt, du kan se at det er en oppskalert PSP port uten alt for mye jobb, og måten det er en «Visual Novel» utenfor Tartarus området så du ikke kan styre karakterene, men bare flytte de fra ramme til ramme er en skuffelse. Hadde en remaster av Persona 3 FES vært en bedre ide? Kanskje, det er ikke opp til meg å avgjøre. Men Portable alene står også godt på bena for alle JRPG fanatikere som meg selv

Ser man på personalgalleriet og historien er Persona 3 kanskje det beste spillet i hele Shin Megami Tensei serien. Det er så mye gode karakterer og flotte øyeblikk i historien som får deg til å smile, og jeg er utrolig takknemlig for at det nå er tilgjengelig på moderne plattformer. 

Persona 5 er et fenomenalt spill, og drømmen hadde vært å kunne sett en full remake av Persona 3 på denne måten, som krysser både Portable og FES versjonen inn i ett spill. Det er så mye gode karakterer her, og spillet er utrolig solide saker. Det holdes igjen av å være et PS2-PSP spill og de har ikke tiden vært snill med, så i dagens 1080p 4K samfunn ser det ikke bra ut. Det er ikke like lett å komme seg inn i som Persona 5 var men for alle som likte det kan det være verdt å sjekke ut Persona 3 Portable eller Persona 4 Golden. Det ryktes sterkt at jeg kan få drømmen min om en Persona 3 remake oppfylt så jeg følger spent med.

About Stian Koxvig

Nyhetsredaktør med forkjærlighet for spill og film. Lidenskapelig opptatt av japansk spill og kultur