Phantom Liberty er grunn nok til å starte på nytt
0

Phantom Liberty er grunn nok til å starte på nytt

Hvis du ennå ikke har prøvd Cyberpunk 2077 så er det definitivt på tide. Har du spilt deg gjennom hovedspillet er Phantom Liberty en perfekt anledning til å returnere til Night City.

Å si at Cyberpunk 2077 hadde en trøblete utgivelse er vel en underdrivelse. For min egen del begynte jeg å spille Cyberpunk etter at de fleste tekniske problemene var fikset og hadde derfor en svært god opplevelse av spillet. Jeg koste meg med valgmulighetene du har til å både løse oppdrag og hvordan du bygger karakteren. Mitt største ankepunkt var imidlertid at selv om verdenen ga et inntrykk å være svært innholdsrik, føltes det mest som et tomt skall. Det var lite dynamisk utvikling og det var egentlig kun ett interessant oppdrag jeg bare ramla over.

Dogtown er en helt ny bydel å utfolde seg i

Med Phantom Liberty får du hovedsakelig en ny historielinje og en ny bydel, Dogtown, å utfolde deg i. Det er også mye annet småsnacks, men vel så viktig er at gratisoppdateringen 2.0 også er ute. Jeg ser ingen grunn til å skille disse fra hverandre og vil heller fokusere på hvordan Cyberpunk er å spille nå.

Spillet så bra ut i utgangspunktet, men nå ser det fantastisk ut. Så sant man har PC (som jeg har testa det på) til å kjøre. Og det er en masse nye våpen og cyberware å moro seg med. Relic-egenskaper er også noe som er nytt.

Å finne riktig cyberware er viktigere enn tidligere

Oppgraderingssystemet er fullstendig forandret, så du starter med å bygge karakteren din på nytt. For meg har oppdateringene gitt meg en helt annen måte å spille på. Fra å satse på sniking, hacking og stille drap fra avstand så har jeg nå blitt en som hovedsakelig satser på nærkamp.

Historien du får presentert i Phantom Liberty ligger tett opp mot spionthriller-sjangeren. V blir kontaktet med en bønn om å redde presidenten. Hennes skip er i ferd med å krasje i lovløse Dogtown, som styres av den hensynsløse Kurt Hansen. Første oppdrag er å hindre han å få tak i presidenten. La oss bare si at historien utvikler seg derfra.

Songbird er en viktig karakter i Phantom Liberty

De nye karakterene du møter er godt skrevet og løftes videre av godt stemmeskuespill. Idris Elba som Reed er selvfølgelig salgspunktet og han gjør en god jobb, men det er det flere som gjør. Rundt om i Dogtown venter det også mange sideoppdrag du kan løse. De fleste er ok, men som i hovedspillet så er det hovedhistorien som er den mest interessante.

Det virker som Phantom Liberty og 2.0-oppgraderingen har løst de fleste problemer som Cyberpunk 2077 hadde. For min del føles verdenen fortsatt litt tom og lite dynamisk. Selv om jeg liker Dogtown godt. Historien i Phantom Liberty er heller ikke en naturlig oppfølger til slutten på Cyberpunk 2077. Man får nok aller mest ut av utvidelsen hvis man starter helt på nytt så det blir naturlig integrert i hovedhistorien. Og det ser jeg ikke bort ifra at jeg kommer til å gjøre.

CD Project RED har tidligere vist med The Witcher 3 at de er de beste i klassen på utvidelser. Phantom Liberty klarer ikke å nå de høydene, men gjør utvilsomt spillet bedre. Jeg skulle gjerne fått enda mer innhold fra Night City, men dessverre blir det ikke sånn.

About Kjell-Arne Jørgensen

Journalist fra Drammen som bor og jobber i Skedsmo. Relativt altetende når det kommer til spill. Har fortsatt til gode å spille noe som er bedre enn The Witcher 2.