Plankekjøring
0

Plankekjøring

jun 21 Spill.no  

De siste syv årene har det kommet 14 Lego-spill fra utvikleren Traveller’s Tales. Det er to spill i året, det. Selv om enkelte har hatt et snev av originalitet (Lego Rock Band, for eksempel), er majoriteten laget over samme lest: varianter av det originale Lego Star Wars som tok verden med storm i 2005.

Millionsuksess

Lego Star Wars-spillene alene har solgt over 20 millioner eksemplarer alene, så det er kanskje ikke så rart at Traveller’s Tales presser ut to Lego-spill i året. Det er utfordrende tider i spillbransjen, og når man først har truffet gull så er det helt forståelig at man graver til gruva er tom.

Og det var vel egentlig Lego-gruva for lenge siden? I hvert fall idé-messig. Lego Batman 2: DC Super Heroes er oppfølgeren til 2008-spillet med Batman i hovedrollen, og er stort sett det samme spillet vi har spilt siden det første Lego Star Wars i 2005. Igjen tar vi kontroll over Lego-figurer som ser ut som helter vi kjenner fra filmer og tegneserier. Vi manøvrerer de rundt på ulike nivåer mens de hopper på plattformer, aktiverer brytere,bygger små Lego-gjenstander, og skyter og slår fiendtlige Lego-figurer. Det er nøyaktig det samme som vi gjorde for syv år siden.

Men noen nyvinninger sporer vi. Den første er kanskje ikke noe steg fremover – Lego-figurene kan nå snakke. I stedet for korte mellomsekvenser med slapstick-humor og parodier på figurenes opphav må vi i stedet lide oss gjennom alt for lange mellomsekvenser som sjelden er morsomme. Dialogen er uinspirert, og forsøkene på gjøn og fleip mislykkes. I tillegg foregår all tale på engelsk, slik at barna ikke får med seg den mer intrikate historien Traveller’s Tales ønsker å fortelle.

Der Lego Batman 2 fungerer bedre, er med kjøretøyene sine. Gradvis åpner spillet seg som en mer og mer åpen verden, der man kan kjøre og fly rundt fra sted til sted. Jeg må innrømme at selve spillverdenen skuffer, den er statisk og kjedelig og lite innbydende å utforske, men det er et artig avbrekk å suse avgårde i bilen til Batman, kjørefølelsen er langt bedre enn i de gamle Lego-spillene der kameraet var låst i en fast vinkel. Nå følger kameraet kjøretøyet som i et vanlig bilspill. Bare synd at radaren er helt uleseslig så det nesten er umulig å finne frem.

Se trailer fra Lego Batman 2: DC Super Heroes her:

Artikkelen fortsetter på neste side!

Skomaker, bli ved din lest

Også nivådesignet imponerer. Etter det skuffende Lego Pirates of the Caribbean, der spillutviklingen syntes å gå på autopilot og nivåene ble ren tidtrøyte å manøvrere seg gjennom, har Lego Batman 2 mange minneverdige lokasjoner og artige oppgaver.

Utviklerne har brukt fantasien, spesielt når det gjelder de ulike kostymene Batman og Robin kan kle på seg. Strømdrakter, undervannsdrakter, magnetdrakter, akrobatdrakter og så videre utvikler seg til en avansert kabal der hyppige kostymeskift må til for å aktivere og låse opp alle hemmelighetene på hvert nivå. Det føles sjelden som en jobb, det er stort sett moro, bruken av ulike spesialkrefter er inspirert, og selv om oppgavene aldri blir veldig vanskelige får spillet deg til å føle deg smart. Artig er det og at persongalleriet utvides med flere kjente superhelter etter hvert.

Samarbeidsmodusen har alltid vært en vinner i Lego-spillene, så også i Lego Batman 2. Som i de nyere spillene deler skjermen seg automatisk når man går langt fra hverandre, mens den smelter sammen igjen når man møtes. Det er en sømløs affære, og det er absolutt å anbefale å spille sammen med en venn. Den kunstige intelligensen hadde en lei tendens til å sette seg fast i avsatser når jeg spilte alene.

Det er egentlig ikke stort å skrive om Lego Batman 2, spesielt ikke hvis du har spilt et Lego-spill før. Lego-serien er som et McDonalds-måltid, du vet nøyaktig hva du får når du bestiller. Og selv om de prøver seg med ulike varianter av og til, så smaker det til syvende og sist likt som alt annet på menyen. Og av og til er en burger på McDonalds akkurat det man vil ha.

Se flere bilder fra Lego Batman 2: DC Super Heroes på neste side!

Lego Batman 2: DC Super Heroes er utviklet av Traveller’s Tales og utgitt av Warner Bros. Spillet er ute på Xbox 360, Playstation 3, Wii, PC, Nintendo 3DS, Nintendo DS og Playstation Vita.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.