PlayStations Spider-Man har stor tilstedeværelse på E3-messen
0

PlayStations Spider-Man har stor tilstedeværelse på E3-messen

Nå er vi kun tre måneder unna Playstations eksklusive Spider-Man-spill, så på årets E3-messe viste de gladelig frem mer en nok til å gjøre enhver fan av verdens mest ikoniske superhelt glad. Det er to år siden Ratchet and Clank-skaperne, Insomniac Games, avslørte at de jobbet med et Spider-Man-spill, og på fjorårets E3 fikk vi til og med se gameplay. Skeptikere ga mye kritikk til fjorårets demonstrasjon fordi det virket for iscenesatt og tungt preget av quick-time-events (altså når man må trykke en hvis kombinasjon knapper som blir angitt på skjermen for å utføre handlinger).

I år viste de et historiebasert segment fra spillet på scenen, i tillegg til en lengre spillbar demo der heldiggrisene som var tilstede på messen fikk utforske og svinge seg med stil gjennom New York. Etter alt vi har sett i år å drømme, er det ingen grunn til bekymring. Grafikken er vakker, spøkene er morsomme og spilleropplevelsen ser flytende og stilfull ut idet Spider-Man med enkelhet svinger seg gjennom både forflyttings- og kampscenarioer. Det ser å mange måter ut som Spider-Mans svar på Batman Arkham-serien, noe som en drøm kommet til virkelighet for veldig mange.

GØYAL VEVSPRUT: Spindelvevbruken virker rask, flytende og morsom å bruke, med rom for eksperimentering.

Men heldigvis har dette spillet en mer leken tone og munter estetisk stil, noe som kler helten utmerket. Lik Arkham-serien kan man selv velge om man vil snike seg rundt eller ty til mer høylytte og hardtslående løsninger. Med enkle knappetrykk han Spider-Man dra seg opp til strategiske oversiktspunkter oppunder taket, og fra tilsynelatende alle posisjoner kan han stille uskadeliggjøre uvitende fiender med en kombinasjon av rå makt og spindelvev. Det er virkelig en fryd å se skurkene bli hengt fra taket og satt fast i veggen med bruk av Spider-Mans signaturverktøy. Han har også en rekke forskjellig utstyr som nettbomber og mineaktige gjenstander som automatisk binder skurkene til veggen.

Når det kommer til kampsystemet virker det også som Insomniac Games har dradd en del inspirasjon fra alles favorittmilliardær kledd i flaggermusklær. Med raske slag, smidige unnamanøvre og kontringer kan Spider-Man ta seg av store mengder banditter uten for store vanskeligheter. Animasjonene han viser i kamp er veldig tro til karakteren da han alltid hopper rundt, bruker nettet både til å bevege seg, slenge bandittene rundt, setter dem fast i omgivelsene og kaste objekter i omgivelsene på dem. Alt dette gjør han, alltid med en kjapp one-liner på lur, og det er oppriktig morsomt. Si hva du vil om Batman, men han er ingen komiker.

 

INTERAKTIVT MILJØ: I kamp kan vår helt bruke omgivelsene og spindelvevet sitt til sin fordel.

I demoen som var tilgjengelig til besøkende på E3-messen fikk man som nevnt muligheten til å utforske New York i sitt eget tempo. På mange måter ser det ut å være den mekaniske moderniserte etterkommeren til 2004s Spider-Man 2, som mange fans anser som tidenes beste spill av den ikoniske helten. I et enormt og flytende tempo kan man svinge seg framover, løpe på vegger og hoppe på biler. Og ja, spindelvevet han slenger seg i fester seg faktisk til veggene. Om ønskelig kan man også gå gatelangs, high-five’ fansen og ta selfies med dem. Verdenen er fylt med sideoppdrag og tilfeldige hendelser, som gir spilleren mulighet til å komme til unnsetning og redde dagen. Du får virkelig alle aspekter av å være Spider-Man. 

Historiesegmentet som ble vist på storskjermen svarte på et stort spørsmål mange satt med. Nemlig hvilke ikoniske Spider-man-skurker vil være i spillet. Fram til nå hadde vi kun sett Kingpin, et glimt av Shocker og ganske mye av en ikke særlig viden kjent Mister Negative. I scenedemoen fikk vi se Spider-Man prøve å håndtere et omfattende fengselsutbrudd på superfengselet Raft, som huser flere av hans største skurker. I starten utleverer han knyttnevesmørbrød til en rekke vanlige banditter før han jager etter Elektro som legger et spor av ødeleggelse etter seg. I forbifarten møter Rhyno, Scorpion og Vulture som også herjer rundt i superdraktene sine. Alt leder opp til en klimatisk samling på taket av fengselet der alle de sistnevnte skurkene er til stede, inkludert Mister Negative som ankommer i et helikopter.

VÅRYR: Alle behøver en som ser på seg slik Scorpion ser på Spider-Man.

Her oppstår nye spørsmål, når Mister Negative sier til sine medskurker; «husk at han vil ha han i live». De omringer Spider-Man og slår han i bakken. Mens han ligger der lyser fjeset hans opp idet en sjette skurk ankommer stedet og han sier «vent, du!?». Der avsluttes demonstrasjonen og vi blir etterlatt i undring om hvem den sjette skurken er. Det later til at denne gruppen er Insomniac Games’ versjon av den ikoniske superskurkgruppen, Sinister Six, derav Rhyno, Vulture, Electro og Scorpion er medlemmer i tegneseriene. Derfor spekuleres det i at den sjette skurken er enten Green Goblin eller Doctor Octopus, da de begge har vært ledere av Sinister Six i tegneseriene. Undertegnedes personlige antakelse er at det er Green Goblin, siden hans alter ego, Norman Osbourne, allerede er avslørt å være i spilluniverset. I tillegg så kanskje det er jetmotorene til glideren til Green Goblin som lyser opp ansiktet til Spider-Man?

Tiden vil vise. Spillet er ut 7. september, så det er bare å glede seg!

About Johan Nordal Børstad

Freelance filmarbeider og skribent om dagen, spillentusiast om natten. Spiller det meste, men har en stor forkjærlighet for så si alt PlayStation, open world-spill og solide storydrevne singleplayerspill. Favorittspill; Ratchet & Clank, The Last of Us, Mass Effect 2, Infamous 2, Assassin’s Creed 2, Uncharted 2. Ser ut til at jeg også har en forkjærlighet for oppfølgere..