PS3 får aldri crossgame-chat
0

PS3 får aldri crossgame-chat

aug 22 Spill.no  

Onlinesystemet til Playstation 3 har alltid vært et hode bak Xbox Live når det gjelder funksjonalitet. En av funksjonene PS3-spillere har håpet skal dukke opp i en oppdatering er såkalt crossgamechat, det betyr at du kan starte en chat med en kompis uavhengig av hvilket spill dere spiller, og bare la praten gå mens dere spiller hver deres spill.

Minnetrøbbel

I et intervju med Eurogamer har Sony Worldwide Studios-sjef Shuhei Yoshida avslørt at denne tjenesten aldri kommer til å dukke opp på Playstation 3. På Xbox 360 er en del av minnet satt av til Live-tjenester, mens på Playstation 3 bruker spillene opp alt tilgjengelig minne når de starter. Dermed er det ikke minne igjen til å kjøre et bakgrunnsprogram som kunne holdt en chat i gang.

– Når et spill har fått RAM gir det aldri minnet tilbake. Det er ikke mulig for oss å gjøre endringer i dette nå i ettertid, forteller Yoshida til Eurogamer.

Dermed ser det ut til at funksjonen, som har vært etterspurt av PS3-gamere siden maskinen ble lansert, aldri vil se dagens lys.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.