PS4-maskiner sendes ut nå
0

PS4-maskiner sendes ut nå

nov 01 Spill.no  

Sony har begynt å sende ut utviklerversjoner av etterfølgeren til Playstation 3, som inntil videre går under kodenavnet Orbis, melder VG247.

Ser ut som en PC

Flere kilder nettstedet hevder å ha vært i kontakt med, forteller at Sony nå har begynt å sende ut utviklerversjoner av Orbis, som de etter sigende konsekvent kaller prosjektet, i PC-form.

Det skal være snakk om fire versjoner av denne – en tidligere versjon, som i hovedsak bestod av et grafikkort, dagens utgave som betegnes som en “modifisert PC”, en tredje utgave som dukker opp i januar kommer til å være svært nær endelige spesifikasjoner for Orbis, og til slutt et komplett utviklersett som sendes ut til sommeren neste år.

1080p60 i 3D

Maskinene som er sendt ut skal inneholde enten 8 GB eller 16 GB RAM, og en spesialtilpasset versjon av AMDs A10-APU. En APU er en kombinert prossessor og grafikkprossessor. Målet skal være å kunne kjøre 1080p med 60 bilder i sekundet i 3D “med letthet”.

Videre er det snakk om Blu-ray-spiller og 256 GB harddisk, men det er foreløpig uvisst om det er en standard-disk eller den mye raskere SSD-disken som benyttes. Port-messig skal det ikke være noen forskjell mellom Playstation 3 og Orbis, men menyene er endret så man for eksempel kan bruke PS-knappen til å fritt dra rundt i systemet, uten å måtte lukke spillet man holder på med. Dette skal også gjelde for Playstation Store.

Ifølge nettstedet kommer informasjon om den nye håndkontrollen i løpet av måneden, og selve konsollen skal annonseres på et eget event før E3 en gang.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.