Endelig fortsetter Drømmefall!
0

Endelig fortsetter Drømmefall!

nov 01 Spill.no  

Den mildt sagt lenge etterlengtede oppfølgeren til eventyrspillet Dreamfall: The Longest Journey, er nå i pre-produksjonsfasen, melder Funcom på sine sider.

Tilbake til Arcadia

Dreamfall, eller Drømmefall, som den norske utgaven av spillet het, fulgte opp supersuksessen Den lengste reisen (The Longest Journey for anglofile), og helt siden 2007 har det vært planer om å fortsette historien om Zoe, April Ryan og den fragile balansen mellom vår verden, Stark, og den magiske verdenen Arcadia. Vi har med andre ord ventet fem år på en bekreftelse, noe som er temmelig lenge, selv for tålmodige eventyrspillere.

Utviklingen er det det nyoppstartede Red Thread Games som skal ta seg av. I spissen finner vi tidligere Funcom-profil Ragnar Tørnquist, som har stått for handlingen i de forrige spillene i serien. Tørnquist fortsetter som kreativ rådgiver for Funcoms storsatsing Secret World, mens Joel Bylos overtar hovedansvaret for spillet.

Takk til Funcom

-Jeg er veldig glad for å endelig  ha muligheten til å fortsette Den lengste reisen-sagaen. Helt siden vi endte Drømmefall med en nervepirrende cliffhanger, har spillere forståelig nok krevd en oppfølger. Min avtale med Funcom gjør dette mulig. Jeg er enormt takknemlig overfor Funcom for denne unike og spennende oppgaven, og kan nesten ikke vente med å stupe tilbake i universet jeg var med å skape for over et tiår siden, forteller Tørnquiist i pressemeldingen.

Avtalen han snakker om, er en lisensavtale, hvor Funcom lisensierer ut rettighetene til serien, som de fremdeles eier. Planen er at oppfølgeren skal deles opp i episoder, og en lanseringsdato for første episode vil ifølge Funcom dukke opp på et senere tidspunkt.

Dreamfall Episodes utvikles av Red Thread Games. Lanseringsdato er ennå ikke offentliggjort. Den lengste reisen og Drømmefall ble lansert i henholdsvis 1999 og 2006.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.