PSN fortsatt nede
0

PSN fortsatt nede

I det nedetiden for Playstation Network nærmer seg sin femte dag, spør stadig flere seg hvor lenge nedetiden kommer til å vare.

Playstation Network gikk offline onsdag 20. april 2011. Siden dette har alle nettverkstjenester på Playstation vært utilgjengelige for mer enn 50 millioner Playstation 3-eiere verden over.

På sin offisielle blogg kommer Playstation med jevnlige oppdateringer på situasjonen. For bare to dager siden innrømte Sony at nedetiden skyldes en «ekstern inntrenger». På internett debatteres det nå heftig om inntrengeren har fått tilgang til sensitiv kredittkortinformasjon som ligger lagret på PSN-serverne.

Oppdaterte fansen

I går oppdaterte Sony Playstation-fansen med et kort blogginnlegg som lød:

– Vi beklager på det sterkeste at våre Playstation Network og Qriocity-tjenester er nede. Vi jobber døgnet rundt for å få de begge online igjen. Våre anstrengelser for å løse situasjonen kan innebære at vi må bygge om sentrale deler av vår nettverksstruktur. Selv om oppgaven er tidkrevende har vi funnet at innsatsen er nødvendig for å trygge systemet.

– Vi takker for deres fortsatte tålmodighet mens vi nærmer oss ferdigstillelsen av dette prosjektet. Vi kommer med flere oppdateringer så snart de er tilgjengelige.

Foruten de offisielle blogginnleggene har Sony ikke villet kommentere noen forhold rundt nedetiden.

Parodieres på nettet

Nå har også parodiene på Sony og Playstation begynt å spre seg på nettet. Playstation kjører for tiden en større reklamekampanje i USA hvor de spiller på konsollens fortreffelighet. I reklamen trekkes det frem ulike ting som bare Playstation gjør – som for eksempel «It only does Blu-ray» eller «It only does Music». Nå slår reklamen tilbake på Playstation, for kreative sjeler har nå utvidet kampanjen med slagord som «It only does singleplayer» og «It only does offline».

Se Playstation-parodien nedenfor:

Det er tydelig at nedetiden for PSN engasjerer voldsomt. Spill.no’s foregående sak om nedetiden for PSN er i skrivende stund oppe i 251 kommentarer. De fleste av våre lesere uttrykker sterk harme for at noen få skal ødelegge for flertallet. Også vi i Spill.no håper Sony fakker den ansvarlige for nedetiden og ønsker lykke til.

Spill.no følger saken videre og kommer snart med flere oppdateringer.

About Erling Løken Andersen

Erling er tidligere ansvarlig redaktør i Spill.no, nå styreleder i Omega Media, som eier og driver Spill.no. Erling har jobbet med spill siden 2006; først som spillutvikler, deretter spilljournalist og redaktør.