Søndagstapas
0

Søndagstapas

apr 24 Spill.no  

Ukens ende er nær og søndagen er her. Det vil selvfølgelig si at vår staselige søndagstapas også er tilbake. Søndagstapas er oss i spill.no sitt forsøk på å skape litt farge og stas i den ellers ganske så trøtte søndagen. Alt fra de største annonseringene til de minste morsomhetene kan finnes her. Vi prøver alltid å ha et variert tilbud på menyen og håper det finnes noe for de fleste. Som vanlig tar vi også gjerne i mot både ris og ros, eller hva enn det måtte være i kommentarfeltet under.

 

Denne uken består søndagstapas-menyen av en rekke godbiter. Vi starter det hele med en saftig bit «Rage», før vi får prøve oss på nye vinkler i «Inversion». Deretter blir det skaperverktøy i «Infamous 2», før vi får første smakebit på flerspillerdelen til «Uncharted 3: Drake’s Deception». Mot slutten blir det nok et gjensyn med «L.A. Noire», før vi får høre mer om den nye hovedkarakteren i «Prototype 2». Det hele avsluttes så med en humoristisk liten video fra «Gears of War 3».

 

Da gjenstår det bare å ønske vel bekomme. Vi håper det smaker.

Den døde byen

Som de originale skaperne bak FPS-sjangeren, er id Software helt klart en av de mest legendariske utviklerne i verden. Blant utviklerens store serier finner vi klassikere som «Doom» og «Quake», men nå er den legendariske utvikleren endelig klar for å begi seg ut på noe nytt. Kommende «Rage» blir nemlig første gang id Software lager et spill på et originalt konsept siden de ga ut «Quake» i 1996. Spillet tar sted i en post-apokalyptisk verden som kan minne om både «Fallout 3» og «Borderlands», men id Software forsikrer om at «Rage», først og fremst, er et skytespill av den klassiske typen. Det vil ikke derimot si at det mangler på spennende nyvinninger, både teknologisk og gameplay-messig. «Rage» er forventet i september og denne uken slapp id Software og Bethesda Softworks ut en flunkende ny gameplay-trailer til spillet, som kan ses under.

 

«Rage» har slippdato 16 september 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Vertikal dreping

Saber Interactive og Namco Bandais gravitasjons-sprengende skytespill, «Inversion», ble først annonsert i 2009, men det har likevel vært lite med trailere og informasjon fra spillet. Spillet er forøvrig ikke forventet før til neste år, men det kan virke som utviklerne endelig er klare for å lette på sløret. Et par uker tilbake fikk vi nemlig en ganske fengslende teaser, samt noen flotte bilder og småbiter av spillets handling. Denne uken blir det desuten duket for nok et gjensyn med «Inversion», denne gangen, i form av en såkalt CG-trailer (datagenerert). Den nye traileren kan ses under.

 

«Inversion» har slippdato 7 februar 2012. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

Nye utfordringer

Tidligere i år overrasket Sucker Punch Productions med annonseringen om at deres kommende superheltspill, «Infamous 2», ville ha en oppdrags-skaper. Utviklerne har nemlig blitt inspirert av Media Molecules «LittleBigPlanet» og håper nå at «Infamous»-spillere også kan berike spillet med sin egen kreativitet. De bruker-skapte brettene vil også være direkte integrert i spilleverdenen og spillerne kan selv velge hvor mye brukerskapt innhold de vil krydre opplevelsen med. Det er også spillets oppdrags-skaper som den pågående betatesten av spillet er dedikert til, men vi som ikke er blant de få utvalgte testerne kan midlertidig få en smakebit på skaperverktøyet i gjennomgangsvideoen som ble sluppet denne uken. Videoen kan som vanlig ses under.

 

«Infamous 2» har slippdato 10 juni 2011. Spillet kommer eksklusivt til Playstation 3.

Pirater og skattejegere

Da Naughty Dog først annonserte at «Uncharted 2: Among Thieves» ville ha flerspiller, ble det møtt med både skepsis og jubel. For mens mange kunne tenke seg å ta «Uncharted»-seriens actionfylte gameplay til nettet, var det mange som trodde dette bare ville være et klistremerke på boksen. Til syvende sist gjorde faktisk flerspillerdelen i «Uncharted 2: Among Thieves» rimelig stor suksess, men den var ikke helt uten mangler. Det er også Naughty Dog fullt klar over og tanker er derfor å virkelig ta det hele til et nytt nivå når «Uncharted 3: Drake’s Deception» lanseres til høsten. Flere spilltyper, progresjons-system og tilpasningsmuligheter for både karakterer og våpen, er blant nyvinningene Naughty Dog lover. Denne uken kom det også en liten forsmak på spillets flerspillerdel i form av en actionfylt trailer. Riktignok bør man være forebredt på et, for serien, veldig utypisk musikkvalg. Den nye trailere kan selvfølgelig ses under.

 

«Uncharted 3: Drake’s Deception» har slippdato 2 november 2011. Spillet kommer eksklusivt til Playstation 3.

Forfremmelser venter

Rockstar Games gjorde stor suksess med den utrolige doku-aktige trailerserien til fjorårets «Red Dead Redemption», noe de også prøver å gjenskape med en lignende trailerserie til det høyt etterlengtede «L.A. Noire». Selv synes jeg kanskje at stilen er litt utbrukt og at trailerne til «L.A. Noire», føles litt som smør på flesk. Det tar derimot ikke bort fra forventningene til spillet og denne ukens trailer gir oss i det minste et ganske godt innblikk i hvordan spillets progresjon vil utfolde seg. Se den siste traileren under.

 

«L.A. Noire» har slippdato 20 mai 2011. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

Fra anti-helt til fiende

Radical Entertainments «Prototype» var helt klart blant de titlene som gjorde 2009 til et av historiens beste spill-år. Det var Riktignok i godt selskap og mens de fleste av 2009s store titler har oppfølgere forventet til lansering i år, har Radical Entertainment tatt sikte på 2012. «Prototype 2» vil også gjøre en interessant spinn på det første spillets hovedkarakter. Denne gangen styrer man nemlig en helt ny karakter og Alex Mercer, fra det forrige spillet, er denne gangen spillernes hovedfiende. Det er et ganske risikabelt valg utviklerne har gjort her, men dog også nok så interessant. Denne uken slapp Radical Entertainment også en utviklerdagbok hvor de snakker om nettopp dette valget og hvordan de kom fram til det.

 

«Prototype 2» har antydet slippdato en gang i løpet av 2012. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«Gears of War 3»

Da var nok en søndagstapas ved veis ende og jeg håper det fantes noe som falt i smak hos de aller fleste. Denne gangen velger jeg å avslutte med en tv-reklame for Epic Games kommende «Gears of War 3». Reklamen, som kan ses under, leker med seriens makabre tradisjon om å alltid drepe en av Carmine brødrene.

 

«Gears of War 3» har slippdato 20 september 2011. Spillet kommer eksklusivt til Xbox 360.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.