PSN hacket!
0

PSN hacket!

På den offisielle Playstation-bloggen bekreftet Sony i dag at nedetiden for deres enormt populære Playstation Network skyldes en «ekstern inntrenger».

På bloggen skriver James Gallagher, Blog Manager for Sony Computer Entertainment Europe:
– En ekstern inntrenger har påvirket våre Playstation Network- og Qriocity-tjenester. For å kunne gjennomføre en grundig etterforskning og verfisere at våre nettverkstjenester er trygge, skrudde vi av PSN og Qriocity onsdag kveld 20. april. Å levere kvalitetssterke underholdningstjenester til våre kunder og partere er vår viktigste prioritet. Vi gjør alt vi kan for å utbedre situasjonen snarest mulig og takker for tålmodigheten.

Ukjent gjerningsmann

Sony bekrefter med dette at en «ekstern inntrenger» er ansvarlig for nedetiden til Playstation Network. På internett går spekulasjonene om hvem den mystiske inntrengeren er. Noen har allerede pekt ut den anonyme hackergruppen «Anonymous» som en mistenkt, men hackergruppen har selv avvist spekulasjonene.

Et annet, mer betent spørsmål, er hvilke data den «eksterne inntrengeren» har fått tilgang til. I Playstation Network ligger det blant annet sensitiv kredittkortinformasjon til millioner av kunder som nå kan være på avveie.

Brukerne i harnisk

På det amerikanske nettssammfunnet Reddit er brukerne i harnisk. Brukeren VonBrewskie ytrer sin bekymring for sin kredittkortinformasjon og oppforder andre brukere til å tenke seg om:
– Jeg er bekymret. Dette betyr at du må være ekstra påpasselig med å sjekke kontoutskriftene den neste tiden. Jeg sjekker nå kontoen minst en gang om dagen. Hvis du er virkelig urolig burde du gå til banken din og endre kontonummeret ditt.

Spill.no forsøkte i helgen å få tak i presseansvarlig for Playstation Norge, men uten å lykkes. Spill.no kommer tilbake med mer.

About Erling Løken Andersen

Erling er tidligere ansvarlig redaktør i Spill.no, nå styreleder i Omega Media, som eier og driver Spill.no. Erling har jobbet med spill siden 2006; først som spillutvikler, deretter spilljournalist og redaktør.