Reisebrev fra The Gathering
0

Reisebrev fra The Gathering

apr 18 Spill.no  

Det er endelig påskeferie. For mange betyr nok påsken å kose seg hjemme med et stort flott påskeegg og krim på tv, for andre innebærer det å dra på hytta, stå i skibakken eller kose seg i solveggen med en snus under leppa eller en forfriskende drikk. Men i Vikingskipet på Hamar er det heller noe helt annet som skal foregå. Hver påske arrangeres nemlig The Gathering som er verdens nest største LAN-party. Her samles nærmere 5000 mennesker i alle aldre for å tilbringe påsken inne i varmen med datamaskiner, konsoller og digre høyttalere som får hele skipet til å riste. Det er ingen hemmelighet at det blir mange brus, snus og søvnløse netter her, men det er selvsagt opp til deg hvordan du gjør The Gathering ditt. The Gathering byr uansett alltid på en uforglemmelig steming og minnerike øyeblikk, så jeg gleder meg.

For å rekke stemninga før dørene åpnes står jeg opp i sekstiden og fikser det siste som jeg ikke orket kvelden før. Med bare tre timers søvn går det litt tregt, men en liten duppert på turen mot Hamar fikser alt. Etter en snau time er jeg der. Parkeringsplassen er allerede fullstappet med biler og parkeringsvakter som viser oss hvor vi skal parkere. Etter en rask innsjekk er det bare å vente den siste halvtimen på at dørene skal åpnes.

Det er alltid like gøy å se folkemassen som stormer inn så fort som mulig for å komme først til plassen sin. Desverre så minsker farten drastisk når de større hyllene kommer rullende. Heldigvis er det ikke så altfor kaldt ute, så gjør ikke noe om man må stå litt lenge i kø. Inne er alt man ser folk som setter opp utstyret sitt og folk som fortsatt bærer på flere titalls kilo. Folk får fort satt opp utstyret sitt og The Gathering er nå i gang.

Åpningsshowet har som alltid mye variert og gir futt i publikum. Men det de aller fleste har gledet seg til er nok konserten med selveste Savant. Det virker i det minste sånn med tanke på hvor giret publikumet er. Selv er jeg mest opptatt av konkurransene på scenen, blant annet ballongsjonglering og bygge et tårn med føttene er noe som alltid er morsomt å se på.

Etter noen få timers søvn begynner dag to. Det er morgentrening foran scena for de som ønsker litt bevegelse på starten av dagen. Folk begynner å spille litt høyere musikk igjen og man ser folk som ser dødstrøtte ut over hele hallen.

Dag to er alltid mye bedre enn dag en etter min mening. Man er mer avslappet og kommet seg til rette i hallen. Det er også langt mer interessante innslag på scenen. Det er veldig varierte foredrag, så det er rart om man ikke finner  noe interessant utover dagen. Blant annet et foredrag om droner og roboter vekker stor oppmerksomhet.

Den kreative delen av TG starter også i dag. Mange kjemper om premiene når det gjelder å være mest kreativ innen bilderedigering, animasjoner, hacking og mye mer. Det å ta seg en tur forbi “Creative Loungen” er slettes ikke en dum idé for å se hvor flinke mange er med ulike programmer. Det er selvsagt et tema, som for eksempel har “Fast Demo”-delen zeppelinere, overvåkning og katter som tema. Det er utrolig mye rart de kreative folkene lager ut i fra dette.

Igjen så er det konkurranser og morsomme innslag på scena. Selv så bruker jeg kvelden på å slappe av med litt spilling og se på litt serier. Selv om det noen ganger er litt vanskelig å slappe av når bassen durer så hardt i hallen at du kjenner hjertet nesten hopper over noen slag. Arne-ropene kommer og går de også, noen er vellykket, noen langt ifra.

Alt som skjer på scenen blir selvsagt streamet, det er også noen kameraer hengt opp her og der i skipet. Streamen kan ses her.

Hva syns du om TG? Befinner du deg der akkurat nå? Fortell gjerne om din TG-opplevelse i kommentarfeltet, og stikk også innom Spill.no-chatten, der du garantert vil finne noen TG-gjengere!

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.