«Resident Evil 5» skuffer ikke
0

«Resident Evil 5» skuffer ikke

sep 30 Spill.no  

Den gale vitenskapsmannen Ricardo Irving har blitt lokalisert i den vest-afrikanske landsbyen «Kijuju» og det er opp til BSAA-agentene Chris Redfield og Sheva Alomar å få arrestert tullingen før han får solgt biologiske våpen på svartemarkedet.

Sjekk biblioteket først

Kanskje ikke tidenes introduksjon, men raskt vil det vise seg at Irving kun er en liten brikke i spillet som i likhet med «Metal Gear Solid» og «Halo» krever en viss innsikt i seriens forhistorie. Det er nok av referanser og overraskelser i den litt over 10 timer lange opplevelsen, så om dette skulle bli ditt første møte med serien, anbefales det å ta en titt innom spillets bibliotek (som er tilgjengelig fra startmenyen).

Groteske karakterer

Videosekvensene i spillet innehar noe av den beste scenografien jeg har sett. I tillegg til å ha en solid gjeng med skuespillere og animasjoner, blir man ikke skånet for rå brutalitet og groteske mutasjoner på enkelte skapninger. Dette er spillet som markant bemerker seg som underholdning for tøffe sjeler.

Spill med en venn

Med den nådeløse, afrikanske solsteken som sterk kontrast til de skyggelagte bakgater med mystiske lyder ble «Resident Evil 5» en mer nervøs affære en ventet. Godt var det da å ha sin kjære partner Sheva, som både kan og burde spilles av en venn. Spilles det alene gjør maskinen en helt grei jobb som partner, men det var spesielt under stressende situasjoner at data-Sheva kunne oppleves som frustrerende treg i reaksjonen, noe som resulterte i at hun heller kunne bli en byrde, enn god hjelp

Skorter litt på kontrollsystemet

Og når jeg er innpå det med byrder føler jeg at det også burde ha vært gjort noe mer med kontrollsystemet. Etter fjorårets grøsser «Dead Space» føles det unødvendig kronglete og utdatert å måtte stå stille for hver gang jeg skulle fyre av et skutt eller lade om våpenet mitt. Multitasking er tydligvis et fremmed begrep i universet til «Resident Evil».

Uforglemmelig

Men – med historie og scenografi på lik linje med ekte Hollywood-horror blir «Resident Evil 5» en uforglemmelig opplevelse. Grafikken er av ypperste klasse og med potensielt gode samarbeidsmuligheter er dette super underholdning for to.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.