Rykte: Nintendo planlegger storslått 35 årsdag for Mario med gjensyn av flere gamle spill.
1

Rykte: Nintendo planlegger storslått 35 årsdag for Mario med gjensyn av flere gamle spill.

mar 30 Anders Lønning  

Flere nettsted rapporterer i ettermiddag at Nintendo planlegger å feire maskotens 35 årsdag på storslått vis, med blant annet relansering av flere spill fra karakterens historie.

Nyheten kommer blant andre fra Eurogamer som mener å ha det på det rene at remasters av Super Mario 64, Super Mario Sunshine og Super Mario Galaxy for anlednignen skal være på vei, og at det blant annet også kommer et nytt spill i Paper Mario serien, og en Deluxe utgave av det absolutt fantastiske Wii U spillet Super Mario 3D World.

Angivelig skal avdukingen av disse kommende titlene skje samtidig som Nintendo annonserer flere detaljer om sitt samarbeid med Universal om Super Nintendo World fornøyelses parken og den kommende animerte Super Mario filmen fra skaperne av Minions, Illumination Entertainment.

Selskapet har også nylig inngått samarbeid med blant andre Lego, for deres kommende Lego Super Mario serie, og kleesmerkene Uniqlo og Levis, noe som er i tråd med selskapets nye fokus på å nå et bredere publikum. I et intervju med Famitsu hadde Shigeru Miyamoto dette å si om den nye visjonen til selskapet som vanligvis har vært ganske strenge rundt hva de er villig til å assosiere figurene sine med:

– Vi ønsker å spre spillkarakterene våres til en rekke nye omgivelser – ikke bare spill, samtidig som vi ivaretar deres verdi. Med andre ord så kommer vi til å sammarbeide med forskjellige andre selskaper. Hvis vi klarer det, kan vi skape nye muligheter for at folk kan komme i kontakt med figurene våres på en mye større skala en det som har vært vanlig.

About Anders Lønning

Tobarnsfar fra Haugesund med dagjobb som elektriker/automatiker i oljebransjen. Har skrevet om spill i et tiår nå, og er over gjennomsnittet glad i filmen Dredd fra 2012.