Rykteflom rundt Grand Theft Auto V
0

Rykteflom rundt Grand Theft Auto V

nov 07 Spill.no  

Den første traileren til det kommende Grand Theft Auto V fra Rockstar Games ble lansert forrige uke, og internett er fullt av rykter om det kommende spillet. En håndfull rykter som har blitt tillagt mer vekt enn andre kommer fra gtaforums.com, der en fyr som påstår han jobber for et engelsk spillblad har fått tak i eksklusiv informasjon.

Mulige spoilers

Fyren hevder at bladet han jobber for har vært hos Rockstar for å se på det kommende spillet, og at artikkelen kommer på trykk i januar-utgaven av bladet. Han hevder videre at all infoen han har kommer fra samtaler i redaksjonen med de som har sett spillet. Hvorvidt fyren bare skrøner og dikter opp eller om informasjonen er reell vet vi ikke. Men vi gir deg uansett muligheten til å sjekke ut påstandene hans her. NB, potensielle spoilers om spillmekanikker!

– Spillet vil kun foregå i Los Santos (altså ikke i hele San Andreas), men til gjengjeld er byen fire ganger større enn Liberty City.

– Man kan også besøke området rundt byen, inkludert skoger, fabrikker, strender, fjell osv.

– Nye animasjoner har blitt spilt inn til kampscenene

– Det blir mer klatring i spillet enn tidligere.

– Det vil dukke opp dyr i spillet, men det er usikkert om spilleren kan skade eller drepe dem

– Fly vil være spillbare

– Det vil bli langt flere innendørslokasjoner å utforske: kjøpesentre, skoler, politistasjonen, sykehus og kloakkanlegget

– Biler kan oppgraders og repareres, og man må muligens fylle bensin også

– Det blir slutt på stevnemøter, men hovedpersonen har fortsatt en mobiltelefon som brukes til å kommunisere med

– Nye våpen er flammekaster, fjernstyrte miner, laserstyrte miner og claymores. Man kan også bruke tilfeldige gjenstander som våpen og bryte seg inn i et museum for å stjele middelaldervåpen

– Man kan skyte bensintanken på en bil som kjører, tenne på bensinen som har lekket ut, og flammene vil ta igjen bilen og sprenge den

– Minispill er fjernet eller lagt til. Man kan spille basketball, trene med vekter, bryte håndbak, gamble, slåss i bur, delat i triathlon, kappløp på vannet, padle kano, klatre fjell, basehopping og hoppe på ski. Flere aktiviteter skal bekreftes senere.

– Man kan pynte på figuren sin i form av klær og vekten til hovedpersonen, men man kan ikke velge hudfarge, alder, høyde, osv.

– Innbruddsoppdrag kommer kanskje tilbake, men da som egne oppdrag og ikke fritt frem til å bryte seg inn overalt

– Man møter bare voksne i spillet, ingen barn

– Man kan gripe folk og bruke de som skjold i skytesekvenser

– Mer realistisk politi: man får ikke lenger en stjerne hvis man dreper noen uten vitner. Politiet vil bruke røyk- og tåregass, hunder, opprørsutstyr og rambukker for å komme seg inn i bygninger du har gjemt deg i

– Du kan gå inn i bygninger og låse døra eller barrikadere den etter deg

– Hovedpersonen blir flinkere i handlinger man gjør ofte. Kjører man mye motorsykkel blir man flinkere til å kjøre motorsykkel.

– Våpen kan modifiseres, og man kan også lage egne våpen

– Noen oppdrag kan modifiseres av spilleren, og det vil også dukke opp hjemmelagde oppdrag

– Jordskjelv kan forekomme i spillet

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.