Se «Civilization V»-traileren
0

Se «Civilization V»-traileren

«Civilization V» er den femte utgaven av de ekstremt populære «Civilization»-spillene fra Sid Meier, som hittil har solgt mer enn 9 millioner kopier på verdensbasis.

Et av verdens beste spill

Det originale «Civilization»-spillet fra 1991 blir av mange, deriblant undertegnede, regnet som et av verdens beste spill noensinne. Spillets originale målsetting var «å bygge en sivilisasjon som kunne motstå tidens tann». Spillets handling begynte 4000 år før vår tidsregning, og målsettingen var tredelt: utslett alle fiendene dine, kom deg inn i den moderne alderen med høyest poengsum eller vinn kappløpet om å utforske stjernesystemet «Alpha Centauri» først.

Nå er altså femmeren i serien her, og «Sid Meier’s Civilization V» tegner til å bli en verdig etterfølger til de øvrige titlene i franchisen. Spillet utvikles av amerikanske Firaxis Games – som også har utviklet blant annet «Civilization III», «Civilization IV» og «Civilization Revolution» – og utgis av 2K Games.

18 sivilisasjoner og støtte for «mods»

«Civilization V» vil ha fullverdig flerspillerstøtte, oppdatert grafikk og lyd, et utvalg av 18 spillbare sivilisasjoner og støtte for såkalte «mods» – som vil la fanskaren få være med på utviklingen av «Civilization V» i årene fremover.

Se traileren til det kommende «Civilization V» nedenfor:«Civilization V» er ventet å ankomme salgshyllene høsten 2010, og er foreløpig bare annonsert til PC. Les mer om
«Civilization V» spillets offisielle hjemmeside.

About Erling Løken Andersen

Erling er tidligere ansvarlig redaktør i Spill.no, nå styreleder i Omega Media, som eier og driver Spill.no. Erling har jobbet med spill siden 2006; først som spillutvikler, deretter spilljournalist og redaktør.