Shadow of the Colossus – PS4: Et uforglemmelig etterlengtet og vakkert gjensyn
0

Shadow of the Colossus – PS4: Et uforglemmelig etterlengtet og vakkert gjensyn

  • GRAFIKK
  • HISTORIE
  • «GØY>»-FAKTOR
  • TEKNISK
  • NYVINNINGER

For tretten år siden kom Shadow of the Colossus til Playstation 2 og vant hjertene til kritikere og gamere over hele verden. Spillet skrev seg selv inn i spillhistorien med sin simple, men vakre historie, mystiske verden, engasjerende gameplay og grensesprengende følelse av omfang. Nå er spillet ute igjen, inklusiv et omfattende visuelt ansiktsløft og oppdaterte kontroller, som gjør det perfekt både for den nye generasjonen gamere, så vel som gamle fans.

For dere som har bodd under en stein de siste 13 årene så er premisset for Shadow of the Colossus som følger: Du spiller som krigeren Wander som bringer liket av en kvinne han holder kjær til et hellig tempel i et forbudt land. Der kommer han i kontakt med entiteten Dormin, som tilbyr å gjenopplive kvinnen, i bytte mot at Wander dreper 16 kjemper. No biggie (pun intended). Med kun en hest, et lite (men hellig) sverd og en bue til hjelpemidler, legger spilleren så ut på kjempejakt.

Gameplayet kan høres veldig simpelt ut, men det er utrolig tilfredsstillende. Du rir rundt det forlatte, men vakre, forbudte landet på leting etter kjempene. Ingenting slår wow-følelsen når kjempene åpenbarer seg. De fleste tårner flere titalls metere over Wanderer. Bakken rister og går i oppløsning når de rører seg og fugler letter fra fjellene i nærheten. Det som følger er en David mot Goliat-kamp uten like. Kampene er like mye puzzle-spill som det er en bossfights. Ved å observere kjempenes oppførsel lærer du deres svakheter og hvordan de kan utnyttes. Når du så finner en måte å klatre opp beistene, gjelder det å nå de svake punktene og hakke løs på de med sverdet. I det du bestiger de protesterende kjempene, sveller orkestermusikken i bakgrunnen triumferende, og gir en godfølelse som må oppleves. Alle kjempene er forskjellige i både utseende, størrelse og oppførsel, så du kommer alltid til en ny utfordring.

Hver enkelt boss er unik og byr på nye utfordringer

Undertegnede hadde gleden av å spille Shadow of the Colossus for første gang da det ble portet til Playstation 3, og har helt siden ventet på en anledning til å spille det igjen. For de som befinner seg i samme båt som meg, eller har lenge hørt legendene om spillet og kunne tenkt seg å prøve det, er ventetiden over. Spillet suger deg inn i en annen verden med sin unike setting og stemning. Det er et bevis på at spill kan være kunst. Shadow of the Colossus er absolutt et must play for enhver eier av en Playstation 4 og spillentusiast med respekt for seg selv.

About Johan Nordal Børstad

Freelance filmarbeider og skribent om dagen, spillentusiast om natten. Spiller det meste, men har en stor forkjærlighet for så si alt PlayStation, open world-spill og solide storydrevne singleplayerspill. Favorittspill; Ratchet & Clank, The Last of Us, Mass Effect 2, Infamous 2, Assassin’s Creed 2, Uncharted 2. Ser ut til at jeg også har en forkjærlighet for oppfølgere..