Siste sesongen av The Walking Dead berget
0

Siste sesongen av The Walking Dead berget

okt 10 Anders Lønning  

Det har sett mørkt ut for fansen av Telltale’s The Walking Dead, da selskapet så seg nødt til å stenge dørene og si opp hele staben sin for litt under to uker siden.

På toppen av at nesten 300 utviklere mistet jobben sin uten forvarsel og at prosjekter som sesong 2 av The Wolf Among Us og Stranger Things ble kansellert, betydde dette også at den siste sesongen av The Walking Dead, som allerede har sluppet to av fem planlagte episoder, også ble kansellert, og som følge av det ville historien om Clementine ikke få en ordentlig avslutning.

Men i går kom altså nyheten fansen har ventet på. The Walking Dead: The Final Season skal altså bli fullført med ingen ringere en The Walking Dead skaperen selv, Robert Kirkman sin hjelp.

Gladnyheten kom fra Kirkman under New York Comic-Con, hvor han annonserte at Skybound Games, som forøverig er grunnlagt av forfatteren, har kommet frem til en avtale med det lille som er igjen av Telltale Games om å ta over utviklingen slik at spillserien får den avslutningen de fortjener.

Med seg på laget har han medlemmer fra utviklerteamet som jobbet med serien hos Telltale Games, og selv om det så særdeles mørkt ut for en eventuell fortsettelse da Telltale fjernet de to første episodene av sesongen fra Steam og andre digitale butikker, skal anonyme kilder fra innad i Telltale ha det til at spillene var så nært som ferdige da studioet ble tvunget til å stenge dørene sine.

Forhåpentligvis betyr dette at fansen ikke trenger vente så alt for lenge på fortsettelsen, og vi krysser fingrene for at de som ble hentet ombord for å se serien til sin rettmessige avslutning får fortsette med andre prosjekter hos Skybound etter at spillet er ferdig.

 

 

About Anders Lønning

Tobarnsfar fra Haugesund med dagjobb som elektriker/automatiker i oljebransjen. Har skrevet om spill i et tiår nå, og er over gjennomsnittet glad i filmen Dredd fra 2012.