Skylanders møter LittleBigPlanet
0

Skylanders møter LittleBigPlanet

apr 24 Spill.no  

Det er farlig å spå i spillbransjen, men av og til er jeg rett og slett ikke i tvil. Hvis ikke Disney Infinity blir en suksess skal jeg spise Donald-permene mine fra 70-tallet.

Skylanders

Skylanders er en av de aller største suksessene til Activision for tiden. Det barnevennlige actionspillet stod støtt på sine egne spilltekniske bein men fikk en ekstra dimensjon takket være de fysiske lekefigurene man setter på en portal for å få de til å dukke opp i spillet.

Spillet har blitt superpopulært blant barn. Ikke minst har spillforhandlerne omfavnet spillet med begge armer. I en tid med kundeflukt til de digitale nettbutikkene kom det endelig et spill der kundene må komme tilbake til butikken for å kjøpe både spill og ekstra figurer. Pengene har trillet inn til både butikker og Activision, alle er fornøyde.

Så hvordan skal man kopiere en slik suksess? Det sitter nok mange og pønsker ut sine egne Skylanders-varianter akkurat nå, men ingen har så gode kort på hånda som Disney. Å lansere en Skylanders-variant med et nytt og ukjent persongalleri er en ekstremt kostbar risiko. Disney har den fordelen at de kan lene seg på et rikt galleri av figurer og miljøer som barn (og mange voksne) elsker.

Se Toy Box-traileren til Disney Infinity her:

Skapermodus

Det var med en viss skepsis jeg fulgte annonseringen av Disney Infinity. I starten avfeide jeg det som en ren Skylanders-kopi, men etter å ha fulgt med en stund nå har jeg troa på at Disney kommer til å by på noe ganske annerledes enn Activision-spillet. Selv om figurene og den magiske plata som lar deg sende figurene til spillet er identisk virker det som selve spillet er ganske forskjellig.

Mest interessant er definitivt skapermodusen, som ser ut til å være inspirert av LittleBigPlanet. Her kan man sette sammen forskjellige gjenstander og lage sine helt egne spillbrett og spilltyper. Utviklerne bak spillet, Avalanche Software, hadde en lignende modus i det briljante Toy Story 3-spillet, men Disney Infinity-skapermodusen ser definitivt langt mer avansert ut.

Som trebarnsfar ser jeg ingen vei utenom dette spillet for ungene i sommer. Det var nok å vise traileren over til fireåringen så var det gjort. Bare tanken på å spille med Lynet McQueen og Buzz Lightyear i samme spill var nok til å putte stjerner i øya på han. Disney sitter definitivt på det som kan bli årets mest solgte spill her.

Se flere bilder fra Disney Infinity på neste side!

Disney Infinity utvikles av Avalanche Software og utgis av Disney. Spillet lanseres på Playstation 3, Xbox 360, Wii, Wii U og Nintendo 3DS 20. august.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.