Skytespill er bra for hjernen
0

Skytespill er bra for hjernen

jan 02 Spill.no  

Avisen Vårt Land har skrevet om amerikanske undersøkelser som konkluderer med at jevnlig spilling av skytespill stimulerer hjernen. Man får bedre oppmerksomhet, økt resonneringsevne og blir en bedre beslutningstaker, konkluderer undersøkelsen.

Scientific American Mind

Den opprinnelige artikkelen er publisert i det amerikanske tidsskriftet Scientific American Mind, og tar for seg flere ulike studier. I en av disse skulle deltakere telle firkanter som blinker på en skjerm, og resultatet viste at de som spilte skytespill var mer oppmerksomme enn de som ikke spilte.

Til tross for gladnyheten heller selvsagt Vårt Land litt kaldt vann i gledesrusen. Man kan nemlig styrke de samme ferdighetene ved å kjøre bil jevnlig, så man trenger ikke oppsøke skytespill for å stimulere hjernen, forteller en psykolog til avisen.

Undersøkelsen påpeker forøvrig også at i yrkesgrupper som krever presisjon og konsentrasjon – kirurger og piloter – gjør de som spiller dataspill det ofte bedre i jobben enn de som ikke spiller.

Dermed har du unnskyldningen klar til mamma:

«Ikke forstyrr Call of Duty-spillingen min! Jeg trener for å bli kirurg!»

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.