Søndagstapas
0

Søndagstapas

feb 14 Spill.no  

Da har vi kommet til andre uke av vår nå faste søndagstapas, hvor vi samler nyheter fra uken som har vært for å lyse opp den ellers ganske kjedelige søndagen. Forrige ukes søndagstapas var en stor suksess og vi fikk mange hyggelige tilbakemeldinger. Vi tror at denne ukens søndagstaps blir enda bedre og håper at vår nye tradisjon fortsette å være en suksess.

 

Menyen består i dag av salgstallskryt fra en rekke titler, mer nedlastbart godt fra Naughty Dog og spennende informasjon om «Fable III». Videre finner vi at flere spill sluttet seg til 3D-revolusjonen, at «Wheel of Time» får hjelp på spillfronten og at «Demon’s Souls» kanskje får en oppfølger før vi får spillet her tillands. Det hele blir så avsluttet med en nydelig bunke zombie-slakt fra «Dead Rising 2». Vi håper det smaker.

Diverse Salgstall.

Denne uken har vært fylt med salgstallskryt. Mye grunnet de årlige inntekts-møtene til alle de store utgiverne. Salgstall er kanskje ikke blant de mest spennende nyhetene, men de forteller om trender i spillindustrien og de gir oss et innblikk i hva vi kan forvente å se videre. Finanskrisen har også hatt stor innvirkning på spillindustrien og utviklere har blitt stengt både til høyre og venstre. Da er det jo bra å se at spill fortsatt selger som varmt brød. Vi har nok ikke noe å være redd for i den umiddelbare fremtid.

 

«Assassin’s Creed II».

Tross utrolige salgstall var det første «Assassin’s Creed» det mange ville regnet som skuffende. «Assassin’s Creed II» hadde derfor mye å bevise hvis det skulle bli en like stor suksess. November kom og til stor begeistring verden over hadde spillet klart å rette opp så å si alt som var feil med originalen. April i fjor annonserte Ubisoft at det første «Assassin’s Creed» hadde solgt over 8 millioner eksemplarer. Et tall som oppfølgeren nesten allerede har overtatt. Denne uken annonserte nemlig Ubisoft at «Assassin’s Creed II» solgte opp i mot 8 millioner innen slutten på desember i fjor. Med andre ord har «Assassin’s Creed II» klart, på under to måneder, det originalen brukte over et og et halvt år på å klare.

 

«Mass Effect 2».

Det var nok liten tvil i at oppfølgeren til Biowares høyt prisede rom-saga fra 2007 skulle bli en suksess. At suksessen skulle bli så stor, var nok heller noe uventet. Denne uken kom det frem analyser basert på tall fra gamerDNA.com. Ifølge disse solgte «Mass Effect 2» hele 1,1 millioner av Xbox 360 versjonen i januar. Det er 1,1 millioner på bare 5 dager og på bare en konsoll, noe Bioware burde være ekstremt fornøyde med.

 

«Dragon Age: Origins».

Bioware har mer å være fornøyde med enn «Mass Effect 2». Denne uken kom det nemlig også frem at «Dragon Age: Origins» har solgt hele 3,2 millioner siden utgivelse. Det er altså 3,2 millioner over alle de 3 formatene. Det er uansett ikke små tall vi snakker om her, spesielt med tanke på at «Dragon Age: Origins» kun ble sluppet omtrent tre måneder siden.

 

«Uncharted 2».

Naughty Dog sa at hvis «Uncharted 2: Among Thieves» klarte å selge like mange eksemplarer som originalen, da ville de ha nådd målet. «Uncharted: Drake’s Fortune» hadde den gangen solgt 2,5 millioner eksemplarer. Det er derfor en gladnyhet for Naughty Dog at den utrolige oppfølgeren, «Uncharted 2: Among Thieves», nå har solgt over 2,5 millioner. Det bare med omtrent fire måneder på markedet. Det står derfor ingenting i veien for enda et spill i serien, noe som ikke enda er offisielt annonsert, men så å si garantert.

Uncharted 2 får DLC og flere trophies.

En stund tilbake skrev vi om kommende nedlastbare pakker til «Uncharted 2: Among Thieves». Den første pakken har allerede truffet nettet og nå får vi mer informasjon om den neste. Pakken skal være klar til nedlasting den 25. februar og vil være fokusert rundt innhold basert på det originale spillet.

 

Pakken vil ha 6 nye karakterer og 2 nye brett til spillets flerspillerdel, i tillegg til dette vil pakken også inneholde hele 12 nye trofeer. Naughty Dog ga «Uncharted 2: Among Thieves» bevisst få flerspillertrofeer. Det er dette de nå vil forandre med 12 nye trofeer alle basert rundt spillets flerspillerdel. De nye karakterene er Drake, Elena, Atoq Navarro, Eddie Raja, Gabriel Roman og fiendepiraten Javier. De to nye brettene vil være satt til «customs house» (tollhuset) og ubåtbunkeren, begge fra «Uncharted: Drake’s Fortune». Vil du se mer av brettene kan du ta en titt på traileren under.

Ny informasjon om «Fable III».

Microsoft årlige messe, i år kalt X10, gikk av stabelen på torsdag kveld denne uken. Med sin nye rolle som kreativ direktør over Microsoft Game Studios Europe, var selvfølgelig Peter Molyneux tilstede. Han var heller ikke vanskelig å be om ny informasjon rundt hans kommende spill «Fable III».

 

«Fable III» skal ta sted 50 år etter «Fable II». Man starter spillet som det 18 år gamle barnet til din egen karakter fra det forrige spillet. En tyrannisk konge styrer nå over Albion og første halvdel av spillet vil gå ut på å overta makten fra denne tyrannen. Resten av spillet skal deretter gå ut på å styre landet så godt man kan. Peter Molyneux har lagt vekt på tre nye stolper i sitt design. Berøring, Våpen-«morphing» og hersking over ditt kongedømme. Jeg kunne gått i mer detalj på hver stolpe, men Peter Molyneux summerer det best selv. Er du interessert burde du derfor se den første utviklerdagboken fra spillet, som kan ses under.

Er 3D spillindustriens framtid?

Forrige ukes søndagstapas avslørte at «Bioshock 2» ville ha støtte for Nvidias 3D Vision. Denne uken avslørte DICE at også «Battlefield: Bad Company 2» henger seg på 3D vognen. Dette er da selvfølgelig forbeholdt PC-versjonen. Det krever fortsatt en 3D kompatibel skjerm og en skikkelig kraftig PC og er nok ikke for de fleste.

 

For dere som kun spiller på konsoll er det kanskje mer spennende å høre at Guerrilla Games jobber på en oppdatering til «Killzone 2». Denne oppdateringen skal visstnok kunne gi spillet stereoskopisk 3D. Guerrilla Games håper å være klare med oppdateringen innen Sony oppdaterer Playstation 3 til å støtte den nye teknologien, senere i år. Dessverre kan også dette bli kostbart, da man vil trenge en kompatibel HDTV. Sony vil lansere en ny linje med 3D kompatible HDTV-er innen sommeren i år. De vil gjerne at alle skal ta i bruk teknologien, så vi kan jo håpe på noen rimelige modeller også.

«Wheel of Time» blir spill, igjen.

Robert Jordan var en av de større pionerene innenfor moderne fantasi. Med sin «Wheel of Time»-bokserie klarte han gang på gang å gi ut bestselgere som ble priset av både kritikere og fans. Robert Jordan døde dessverre i september 2007, men hans verk lever videre. Det ble faktisk gitt ut et «Wheel of Time»-spill på slutten av 90-tallet. Spillet solgte dårlig og har dessverre siden gått i glemmebøkene. Det var derfor en gladnyhet da Red Eagle Games i 2008 annonserte at de hadde skaffet seg rettighetene til spill basert på «Wheel of Time». Red Eagle Games er jo en helt ny utvikler og det fantes derfor tvil om hvor realistisk det var at de skulle utvikle spill til den anerkjente serien. Det stoppet derimot ikke Red Eagle Games fra å jobbe iherdig etter å få kontakter og avtaler. Siden den gang har de blant annet skaffet seg en utgivelseavtale med Electronic Arts. Denne uken ble det annonsert et nytt partnerskap mellom Red Eagle Games og Obsidian Entertainment for å utvikle det første spillet basert på bøkene. Obsidian Entertainment, kjent for blant annet «Knights of the Old Republic 2» og det kommende «Fallout: New Vegas», er et selskap forkusert på rollespillsjangeren og som utviklere er de også blant veteranene i industrien. Det nye partnerskapet skal gi både Red Eagle Games og Obsidian Entertainment en mulighet til å lære av hverandre og tilsammen gjøre en bedre jobb en de kunne gjort alene. Er du fan av bokserien, burde dette definitivt gi styrke til håpet om et spill som er verdig Robert Jordans mesterverk.

Rykter om en oppfølger til «Demon’s Souls».

Japanske From Studios sitt Playstation 3 eksklusive «Demon’s Souls» har hatt en uventet stor suksess verden over. Spillet har enda ikke blitt offisielt utgitt her i Europa, men det stopper ikke rykter om en oppfølger fra å oppstå.

 

Den japanske spillsiden Dengeki Games hadde denne uken en «podcast» hvor de snakket om en kommende annonsering. De hintet til en oppfølger til et av 2009s vanskeligste og mest interessante spill. Dette trenger jo ikke nødvendigvis å bety en oppfølger til «Demon’s Souls», men nå var det jo akkurat vanskelighetsgraden og dets interessante premisser som ga «Demon’s Souls» så mange overskrifter. «Demon’s Souls» har fått flere «Året’s Spill» priser og man kan skaffe import-versjonen av spillet i flere norske spillbutikker. Har du lyst på en utfordring, kan jeg med god samvittighet anbefale det.

Skjermbilder fra Dead Rising 2.

Jeg fant ingen morsomheter som jeg syntes var verdige denne uken. Jeg velger derfor å avslutte denne ukens søndagstapas med en ny bunke skjermbilder fra det kommende «Dead Rising 2». Med overdreven zombie-slakting satt til selveste Las Vegas, lover spillet å bli en veldig underholdende opplevelse. Jeg håper denne ukens søndagstapas tilfredsstilte også håper vi på en like bra meny til neste uke.

 

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.