Søndagstapas
0

Søndagstapas

mai 06 Spill.no  

Ukens ende er nær og søndagen er her. Det vil selvfølgelig si at vår kjære søndagstapas også er tilbake. Søndagstapas er oss i spill.no sitt forsøk på å lyse opp den ellers ganske trøtte og trege søndagen med en god blanding spillnyheter. Alt fra de saftigste annonseringene til de tørreste morsomhetene kan finnes her. Vi prøver alltid å ha et variert tilbud på menyen og håper det finnes noe for de fleste. Som vanlig tar vi også gjerne imot ris, ros eller hva enn det måtte være i kommentarfeltet under.

 

Denne ukens søndagstapas-meny består av en rekke godbiter. Vi starter det hele med et knippe smaksprøver på «Starhawk», før vi får se en mulig fremtid i «Datura». Deretter blir det mer fra «Dragon’s Dogma», før vi får et innblikk i Firaxis Games og «XCOM: Enemy Unknown». Det hele avsluttes så med mennene bak heiagjengleder-spillet «Lollipop Chainsaw».

 

Da gjenstår det bare å ønske vel bekomme. Vi håper det smaker.

«Starhawk»

Lightbox Interactive og Sony Santa Monica Studios ble nylig ferdig med utviklingen av «Starhawk». Spillet er forventet til uken og fans av «Warhawk» 2007 har mye å glede seg til. Spillet er satt til et western-inspirert fremtids-univers og vil, denne gangen, inkludere både et kampanje-modus og et mye utvidet flerspiller-modus. Spillet kommer, som sagt, til uken og vi har derfor et lite knippe trailere til spillet. Trailerne kan som vanlig ses under.

 

 

 

«Starhawk» har slippdato 9 mai 2012. Spillet kommer eksklusivt til Playstation 3.

«Datura»

Polske Plastic, mest kjent for «Linger in Shadows», både overrasket og imponerte da de nylig annonserte «Datura». Utviklerens forrige prosjekt, «Linger in Shadows», var kun en slags kunstnerisk grafikk-demo, men «Datura» vil være en mye mer interaktiv opplevelse. Spillet kontrolleres hovedsaklig med Sonys Move-kontroller og handlingen virker å være en et slags drømme-aktig «adventure»-spill. Denne uken avslørte Plastic også en annen måte å oppleve spillet på. Nemlig i et såkalt «virtual reality»-oppsett bygget rundt Sonys hodefestede 3D-display og to Move-kontrollere. Om det vil være mulig å spille spillet på denne måten ved lansering er usikkert, men det ser ihvertfall ganske så imponerende ut. Se videoen av prosjektet under.

 

«Datura» har foreløpig ingen slippdato. Spillet kommer eksklusivt til Playstation 3.

«Dragon’s Dogma»

Capcom håper å nå gjennom til det vestlige markedet med «Dragon’s Dogma» litt senere denne måneden. Spillet virker å ta mye inspirasjon fra store åpenverden-spill som «Skyrim» og «Red Read Redemption», samtidig som Capcom prøver å legge sin egen signatur til i både utførelse og kanskje spesielt i spillets kampsystem. For mens mange av spillets aspekter skriker rollespill, påstår utviklerne hos Capcom at tittelens spillbarhet minner mer om et actionspill. Uansett blir det spennende å se hvordan Capcoms tolkning på et åpenverden rollespill ender opp. Se den siste traileren og utviklerdagboken under.

 

 

«Dragon’s Dogma» har slippdato 25 mai 2012. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

«XCOM: Enemy Unknown»

Det originale «XCOM: Enemy Unknown» fra 1994, først kalt «UFO: Enemy Unknown», er for mange fans av taktiske actionspill et av tidenes beste. Det var derfor mange som reagerte da 2K Games annonserte at de skulle gi ut et FPS basert på serien, kun kalt «XCOM». Derimot ble mye av frykten godtgjort da de også annonserte en såkalt «remake» av det originale spillet. Denne nye versjonen er det den legendariske strategi-utvikleren, Firaxis Games, som står for. Den siste uken slapp Firaxis Games et par nye utviklerdagbøker. Se begge videoene under.

 

 

«XCOM: Enemy Unknown» har antydet slippdato sent 2012. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«Lollipop Chainsaw»

Da var nok en søndagstapas ved veis ende og jeg håper det fantes noe som falt i smak hos de aller fleste. Denne gangen velger jeg å avslutte med utviklerdagboken fra «Lollipop Chainsaw». Den kan selvfølgelig ses under.

 

«Lollipop Chainsaw» har slippdato 15 juni 2012. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.