Vil selge 3,5 mill. i 2012
0

Vil selge 3,5 mill. i 2012

mai 06 Spill.no  

Markedsanalytiker Arvind Bhatis fra Stern Agee mener Blizzards kommende rollespill Diablo III har potensial til å selge 3, 5 millioner eksemplarer i løpet av året, og over 4 millioner i løpet av sin levetid.

Beskjedent

Bhatis har tatt utgangspunkt i salgstallene til Diablo II, som i april 2001, 14 måneder etter lansering, hadde oppnådd 4 millioner eksemplarer. Ifølge ham er 4 millioner et høyt tall, med tanke på at det er hele tolv år siden forrige utgave i spillserien ble lansert, men akkurat her strides de lærde. 

I mars spådde nemlig Doug Creutz fra analysebyrået Cowen & Company at spillet kommer til å selge hele fem millioner allerede første året, hvorav en million vil bestå av World of Warcraft-eiere som har gått til innkjøp av World of Warcraft Annual Pass, som sikrer dem en kopi av Diablo III gratis.

Hvem som har rett vil bare fremtiden vise, og denne begynner virkelig å nærme seg med stormskritt. Den 15. mai blir Diablo III lagt ut for salg i norske spillbutikker.

Diablo III utvikles av Blizzard Entertainment og utgis av Acrtvision for PC og Mac. Spillet lanseres 15. mai.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.