Søndagstapas
0

Søndagstapas

mai 09 Spill.no  

Etter nok en strabasiøs uke er søndagen endelig her og selv om helgen er deilig med avslapping og fri, kan søndagen fort bli litt kjedelig. Det er derfor vi vær uke legger frem en liten søndags-bufe til dere. Søndagstapas er med andre ord tilbake igjen. Søndagstapas er vårt forsøk på å lyse opp den ellers litt stille og kjedelige søndagen med en god blanding spillnyheter. Her kan man finne både mindre og større saker, alt fra mindre morsomheter til eksplosive trailere. Vi håper denne ukens søndagstapas står til smak og vi tar som vanlig godt i mot all tilbakemelding. Enten det er ris, ros eller ord om smak og metthet.

 

Denne uken består søndagstapas-menyen av en rekke spilltrailere. Det hele startes med «Red Dead Redemption» som snakker om revolusjon. Deretter kommer «Medal of Honor» med en melding fra slagmarken. «Skate 3» er tilbake også denne uken, nå med en stjernespekket introduksjonsfilm. Noe «Prince of Persia: The Forgotten Sands» også vil være med på, med sin egen introduksjonsfilm. Videre finner vi mer om spesialferdigheter i «Alpha Protocol» og «Toy Story 3: The Video Game» gir oss mye å leke med. Mot slutten kommer «Enslaved: Odyssey of the West» med en hardtslående trailer, før det hele avsluttes med den fans-produserte kortfilmen «Street Figther: Legacy». Da gjenstår det bare å ønske vel bekomme. Vi håper det smaker.

Starten på en revolusjon

«Red Dead Redemption» fra utviklerne hos Rockstar Games, er helt klart et av årets mest etterlengtede spill. Noe som kanskje ikke er så rart, når Rockstar Games har pumpet ut et høyt antall trailere og skjermbilder av ypperste kvalitet de siste månedene. Med bare to uker til utgivelse, gir de seg heller ikke helt enda og denne uken kom det nok en trailer til spillet. «Red Dead Redemption» er et western spill satt til en åpen verden, hvor du som ex-banditten John Marston må jakte ned dine tidligere bandemedlemmer. På veien vil du møte både lovens menn og fredløse banditter. En del av handlingen vil også være dedikert til områder på den andre siden av grensen til Mexico. Her kan man blant annet være med på å starte en revolusjon. Det er nettopp dette den sisten traileren til «Red Dead Redemption», som kan ses under, utforsker.

 

«Red Dead Redemption» har slippdato 21. mai 2010. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

En melding fra slagmarken

«Medal of Honor»-serien er blant spillhistoriens mest langtgående spillserier. På slutten fjoråret annonserte Electronic Arts et nytt spill i serien, denne gangen satt til moderne tider. Spillet, som er kun kalt «Medal of Honor», vil nemlig være satt til den pågående konflikten i Afghanistan. Utviklerne bak spillet, EA Los Angeles, håper å skape en autentisk opplevelse og har derfor kalt inn både fotsoldater og spesialstyrkesoldater som konsulenter. Bortsett fra at handlingen i «Medal of Honor» skal gi oss perspektiver fra både fotsoldater og spesialstyrker, såkalte «tier 1 operators», er lite kjent om spillet. Den siste traileren, som kan ses under, er heller ikke gavmild på informasjon.

 

«Medal of Honor» har slippdato 15. oktober 2010. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«Skate 3» introduserer

EA Black Box er snart klare med tredje spill i deres etterspurte «Skate»-serie. «Skate 3» vil fortsette å bruke sitt kjennetegnede «Flick-it» kontroll-oppsett til å emulere skate-opplevelsen. Denne gangen beveger spillet seg endelig inn i en ny by. Port Carverton lover å være et skateparadis hvor befolkningen heller vil beundre spillernes utøvelser enn å prøve å stoppe de. Med nye triks som underflips og darkslides vil spillerne også ha mange nye måter å uttrykke seg på. «Skate 3» er å forvente i butikkene til neste uke og nå har altså spillets introduksjonsfilm truffet nettet. Introduksjonsfilmen, som kan ses under, fortsetter seriens kjennemerke med en artig liten snutt hvor vi blir introdusert til spillets profesjonelle skatere i dagligdagse situasjoner. Det da med en litt humoristisk vri.

 

«Skate 3» har slippdato den 14. mai 2010. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

Akrobatikk, magi, og krig

Ubisoft gjorde stor suksess med forrige generasjons «Prince of Persia: Sands of Time» og dens oppfølgere. Det var derimot mange som ble skuffet da Ubisoft prøvde å fornye serien med «Prince of Persia» i 2008. Tross at spillet lyktes ganske godt, tok Ubisoft kritikken til hjertet og returner nå med «Prince of Persia: The Forgotten Sands». Spillet vil gå tilbake til den forrige generasjonens røtter og med tidsmanipulering, akrobatikk og mer actionorienterte kamper, lover dette godt for fans av serien. Med under to uker til utgivelse ga Ubisoft, denne uken, spillets introduksjonsfilm ut til massene. Introduksjonsfilmen, som kan ses under, viser oss prinsen på vei til sin brors kongerike. Alt er derimot ikke helt sånn det skal være og han finner seg raskt midt i et hav av fiender og fallende bygninger.


«Prince of Persia: The Forgotten Sands» har slippdato den 20. mai 2010. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og Wii.

Ferdighetsfulle «Alpha Protocol»

Obsidian Entertainment håper med «Alpha Protocol» å lage et spionrollespill med høy underholdningsverdi. Beskrevet som en mer fargerik krysning mellom James Bond og Jason Bourne, høres ihvertfall spillet ut som om det har mye potensiale. Alle er derimot ikke like overbevisst, for med uventede forsinkelser og lekkede testrapporter har Obsidian Entertainments spiondrama blitt satt i et noe skiftende lys. Det er jo enda noen uker til «Alpha Protocol» vil være å finne i hyllene, så inntil videre får vi holde dommen tilbake. I mellomtiden kan vi derimot kose oss med en ny trailer til spillet. Den nye traileren, som kan ses under, viser oss noen av spillets opplåsbare ferdigheter. Her får vi se hvordan Michael Thorton kan bruke alt fra snikeferdigheter til maskingevær for å ta fiendene ned.

 

«Alpha Protocol» har slippdato 28. mai 2010. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Ta lekeboksen hjem til stuen

Da Pixar og debuterte med «Toy Story» i 1995 var det mange som fikk hakeslepp. Filmen, som var den første dataanimerte helaftens-filmen noen sinne, var ikke bare vakker å se på. Den var nemlig også en flott film for både barn og voksne. Siden den gang har Pixar gitt ut en rekke kritikerroste filmer og litt senere i år er de klare for å returnere til karakterene som startet det hele. «Toy Story 3» kommer til norske kinoer i slutten av august og i sammenheng med filmutgivelsen har Pixar gått inn for å lage et spill kalt «Toy Story 3: The Video Game». Sammen med Avalanche Software (ikke Avalanche Studios, utvikleren bak «Just Cause») har Pixar skapt et spill som de håper vil revolusjonere både filmlisensierte og familiebaserte spilltitler. Hvorvidt dette vil vise seg å være sant får vi bare vente å se. Inntil videre kan vi derimot få et godt inntrykk av spillets mangfoldighet. Denne uken ga nemlig Pixar og Avalanche Software ut en rekke utviklerdagbøker, som kan ses under.

 

 

 

«Toy Story 3: The Video Game» kan forventes en gang i løpet av sommeren. Spillet kommer til alle platformer.

Futuristiske apestreker

«Heavenly Sword» utvikleren Ninja Theory har siden 2007 vært hardt i arbeid med «Enslaved: Odyssey to the West». Spillet, som er satt 150 år inn i fremtiden, følger den akrobatiske Monkey og den behendige Trip. Ved hjelp av mystisk pannebånd blir Monkey tvunget til å hjelpe Trip rømme fra en hær av menneskehatende roboter. Det med lovordene om at hvis hun dør, vil han dø også. Ninja Theory har fått hjelp av mange talentfulle mennesker og. Det er blant annet forfatteren Alex Garland, kjent fra filmer som «28 Days Later» og «Sunshine», som står for manuskripet. Som dramatisk regissør og skuespilleren bak Monkey finner vi Andy Serkis, mest kjent som Gollum i «Lord of The Rings»-trilogien, som også hjalp Ninja Theory med deres forrige spill. Hittil er det vært lite informasjon om spillet med bare småting og skjermbilder. Informasjonen er riktignok fortsatt litt snau, men denne uken kom Ninja Theory også ut med debut-traileren til spillet. Traileren, som kan ses under, viser for første gang «Enslaved: Odyssey to the West» i aksjon.

 

«Enslaved: Odyssey to the West» har antydet slippdato en gang i løpet av 2010. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

«Street Fighter: Legacy»

Da var nok en søndagstapas ved veis ende og jeg håper det fantes noe for de aller fleste. Denne uken velger jeg å avslutte med en kortfilm basert på den elskede «Street Fighter»-serien. En såkalt fanfilm, hvor fans av serien har gått sammen for å gi oss et inntrykk av hvordan «Street Fighter» kunne sett ut i ekte bilder. Dette er av virkelig høy kvalitet og er rett og slett imponerende.

 

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.