Søndagstapas
0

Søndagstapas

mai 23 Spill.no  

Da var nok en uke ved veis ende og med nok en rød mandag på horisonten er det vel godt at søndagstapas også er her denne uken. Søndagstapas er oss i spill.no sitt forsøk på å lyse opp den ellers rolige og kjedelige søndagen med en god blanding spillnyheter. Her kan man finne alt fra mindre morsomheter til store spillnyheter, om det skal være spennende trailere, bunker med skjermbilder eller ny informasjon. Vi håper at denne ukens søndagstapas lever opp til forventingene og tar som vanlig gjerne imot ris, ros og morsomme kommentarer om smak og metthet.

 

Denne ukens søndagstapas-meny består av en god blanding spillnyheter. Det hele startes med både trailer og utviklerdagbok fra «Prince of Persia: The Forgotten Sands». Så følger «Singularity» opp med 2 nye trailere. Deretter finner vi at «F.E.A.R. 3» fortsetter med nok en stilig John Carpenter regissert trailer. Det ambisiøse MMO-spillet «APB» nærmer seg endelig utgivelse og det feires med en introduksjonsfilm. Etterhvert kommer vi over en oversikt over lagkamerater i «SOCOM 4» som så følges av en haug med skjermbilder fra «Gears of War 3». Mot slutten får vi et lite innblikk i «Star Wars: The Force Unleashed II» med både litt ny informasjon og skjermbilder. Det hele avsluttes så med en morsom reklamefilm fra Playstations egen Kevin Butler. Da gjenstår det bare å ønske vel bekomme. Vi håper det smaker.

Sand, magi og vann

Det var mange som jublet da Ubisoft annonserte at de ville returnere til «Prince of Persia: Sands of Time»-historien i «Prince of Persia: The Forgotten Sands». For selv om serien gjorde god suksess på den forrige generasjons konsoller, var «Prince of Persia» fra 2008 skuffende for mange. «Prince of Persia: The Forgotten Sands» følger igjen den persiske prinsen på et storslått eventyr. Prinsen blir bedt om å reise til sin brors kongerike for å lære mer om det å være en hersker. Det tar derimot en drastisk vending når hans bror, i håp om å bekjempe sine fiender, slipper løs en magisk hær full av sandmonstre. Sand-hæren viser seg å være vanskelig å kontrollere og brorens kongerike blir raskt forandret til et levende mareritt. Prinsen tar da selvfølgelig saken i egne hender og tar fatt på kampen mot de magiske monstrene. Han er ikke helt alene i dette og i tillegg til hans tidskontrollerende dolk, får han nemlig hjelp av en mystisk ånd som gir han kontroll over vann elementet. Sammen med prinsens allerede netthendte tidskrefter skaper disse nye muligheter til både kamp og akrobatikk. «Prince of Persia: The Forgotten Sands» ble sluppet denne uken og i sammenheng med dette ga Ubisoft også ut både utviklerdagbok og lanseringstrailer, begge kan ses under.

 

 

«Prince of Persia: The Forgotten Sands» finnes allerede i butikkene og kan skaffes til Xbox 360, Playstation 3, en PC versjon kommer 6. juni. Det finnes også egene versjoner til Wii, PsP og Nintendo DS.

Mangfoldige tidsevner

Veteranutvikleren Raven Software er snart klart med et nytt original-spill i førstepersonskytespill-sjangeren. «Singularity» vil være satt til en øde forsknings-øy i de russiske farvann og vil være fylt med både tids-forandrende hendelser og konspirasjonsteorier. Som den krasjede luftforsvarpiloten Nate Renko må spillerne manøvrere de tids-forandrende hendelsene, mens man prøver å finne ut sannheten bak den mystiske øya. På veien vil man også finne et verktøy som lar spillerne styre tiden i en rekke behendige retninger. Raven Software er spesielt stolte av akkurat dette verktøyet og denne uken ga de ut to trailere som forklarer noen av mulighetene man har med det såkalte tids-manipulerings apparatet.

 

Først ute er den såkalte aldring og vende tilbake funksjonene. Ved å aldre objekter i terrenget kan man for eksempel finne nye veier eller strategisk ødelegge terreng under kamp. Ved hjelp av vende tilbake funksjonen kan man derimot igjen åpne veier som tidligere har blitt avsondret eller strategisk terreng som spillerne selv kan bruke som dekning. Bruker man den på mennesker åpnes også enda flere muligheter.

 

Litt enklere å fatte er kanskje den såkalte «Deadlock»-funksjonen. Den skaper et felt hvor tiden går sakte. Bruk den på fiender for å sette dem ut av spill, eller på deg selv for å unngå kuler.

 

«Singularity» har slippdato 29. juni 2010. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Frykt eller bli fryktet

Monolith Productions sin «F.E.A.R.»-serie har fått mye god kritikk for sine stramme skytekontroller og psykologiske skremsler. Derfor er det nok mange som gleder seg til nok et spill i serien. Tidligere i år ble nemlig «F.E.A.R. 3» annonsert, men denne gangen er det Day 1 Studios som står for utviklingen. Når en heller ukjent utvikler tar over en allerede godt mottatt serie, er det mange som blir skeptiske. Day 1 Studios er derimot ikke helt ukjente med «F.E.A.R.»-serien, da det var de som lagde Xbox 360 og Playstation 3 versjonen av det originale «F.E.A.R.». Helt alene står de heller ikke og i utviklingen av «F.E.A.R. 3» får de også hjelp av kultregissøren John Carpenter og tegneserie forfatteren Steve Niles. Det tredje spillet vil både gå tilbake til seriens røtter samtidig som den gjør en ny vri. Med fokus på samarbeidspilling (coop) vil spillerne nemlig å mulighet til å både spille som det første spillets protagonist, Point Man, og antagonist, Paxton Fettel. Alma er selvfølgelig også tilbake og det har vært hintet til at hun nå ligger klar til å føde. Hvordan det hele blir sydd sammen er enda ikke helt klart, men det lover til nye skremsler og familiekonflikter. Regissert av John Carpenter er spillets trailere også noe uvanlige, da de består av en blanding av ekte-film og spill-sekvenser. Denne uken kom det altså en ny trailer til spillet, som kan ses under.

 

«F.E.A.R. 3» har antydet spilldato tredje kvartal 2010. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Storbykriminalitet med proporsjoner

David Jones og Realtime Worlds sitt ambisiøse MMO-prosjekt (Massively Multiplayer Online) «APB» har vært gjennom en rekke forsinkelser, men nå virker det som om spillet endelig nærmer seg utgivelse. Ofte beskrevet som et «Grand Theft Auto»-spill i MMO form, er «APB» et spill som mange håper vil oppfylle drømmen om å være akkurat det. Det er jo heller ikke en ubetydelig sammenligning med tanke på at David Jones er mannen bak det originale «Grand Theft Auto» fra 1997. «APB» vil sette spillerne i rollen som enten kriminelle eller såkalte håndhevere og i den gigantisk storbyen vil de deretter falle inn i en urban krig av episke proporsjoner. Spillet lover også et ekstremt høyt fokus på egenhet og ved hjelp av den utrolige karakterskaperen kan man til og med lage sine egne tatoveringer eller kleslogoer. Man har jo heller ikke et storby-spill uten kjøretøy og skaperfunksjonene vil selvfølgelig også være integrert der, slik at man selv kan designe både farger og vinyl om det måtte være ønskelig. Med en spillbarhet som slekter mer til åpenverden og skyte-spill kan «APB» bli et spill med appell hos mange som tidligere ikke har vært noe særlig fan av MMO-sjangeren. Spillet ligger også an til utgivelse i løpet av sommeren og denne uken slapp Realtime Worlds et klipp fra spillets introduksjonsfilm, som kan ses under.

 

«APB» har slippdato 2. juli 2010. Spillet kommer kun til PC.

Her er laget ditt.

«SOCOM»-serien har lenge vært Zipper Interactive sin flaggskip-serie og med «MAG» vel ute døren har de nå satt sikte på å igjen returnere til den elskede serien med «SOCOM 4». Det forrige spillet i serien, «SOCOM: U.S. Navy SEALs Confrontation», var utviklet av Slant Six Games og for mange, levde ikke spillet opp til forventningene. Det er derfor skuffede fans av serien som nå håper at serien igjen oppnå sin tidligere storhet med Zipper Interactive tilbake bak roret. «SOCOM 4» vil være satt et sted i Sørøst Asia og fortsetter seriens fokus på lagbasert strategi og kamp. Nytt for serien er derimot de mer skreddersydde karakterene i laget ditt. Som lagets leder vil spillerne bli kjent med sine lagkameraters personligheter og taktiske stiler, noe som igjen kan brukes til å komme opp med strategier. Denne uken avslørte Zipper Interactive litt informasjon om de forskjellige personene på laget.

 

Cullen Gray («Ops Com»)

Med en lang utdannelse og trening, både innenfor strategi og kamp, er 36 år gamle Cullen Gray lagets leder og spillernes karakter.

 

Park Yoon-Hee («Forty-Five»)

Sør-koreanske Park Yoon-Hee er en av de få kvinnelige soldatene i det sør-koreanske militæret. Med erfaring fra anti-terrorist operasjoner er hun en ekspert i skjult og nær-kamp. Hennes personlighet inspirerer også til høy lojalitet i laget.

 

Wells

Med erfaring som både trenings-kommandør og soldat i militære operasjoner, er Wells en avslappet soldat som både kan ta og gi ordre. Hans ekspert områder inkluderer sikkerhetsoperasjoner, eksplosiver og helikopter hopp. Han ser på seg selv som laglederens høyrehåndsmann.

 

Schweitzer

Kyniske og til tider bråkete Schweitzer trives best når han er tungt bevæpnet og midt i kampens hete. Hans vokalbruk kan være av det verste laget, men godtas takket være hans kompetanse. Schweitzer trenger en sterk leder som kan holde han i reinene.

 

Chung Kwan

Med erfaring fra både politiets spesial styrker og militær er sør-koreanske Chung Kwan beheftet med taktiske og analytiske kunnskaper. Han er lagets tekniske ansvarlig og informasjonsamler. Med hans konsentrasjonsevne og forpliktelse til prosedyre, har han en nesten uvanlig evne til å forutse fare.

 

«SOCOM 4» har antydet slippdato høsten 2010. Spillet kommer til eksklusivt til Playstation 3.

Krigens tannhjul viser muskler

«Gears of War»-serien har siden lansering i 2006, vært en av Xbox 360 sine større eksklusive serier. Utviklerne hos Epic Games vet å lage macho action i en futuristisk verden og håper å gjøre alt større og bedre i seriens tredje spill. «Gears of War 3» skal visstnok være avslutningen på Marcus og Doms historie. Hvorvidt det viser seg å være sant er usikkert, men vi kan ihvertfall forvente store ting fra de talentfulle utviklerne hos Epic Games. Satt 18 måneder etter «Gears of War 2», befinner laget seg nå på et konvertert luftfartskip kalt «Raven’s Nest». Regjeringen er oppløst, men det stopper ikke Marcus, Dom og resten av laget for å prøve å stoppe menneskenes utrydding. Denne gangen lover Epic Games hele fire persons samarbeidspilling (coop) og vi skal endelig få møte kvinnen bak stemmen, kommunikasjonsansvarlige Anya. Denne uken kom det også en hel haug skjermbilder fra spillet, som kan ses under.

 

«Gears of War 3» har slippdato 8. april 2010. Spillet kommer eksklusivt til Xbox 360.

Slipp løs kraften igjen

Tross mye blandet kritikk ble «Star Wars: The Force Unleashed» en kjempe suksess. Med godt over 6 millioner solgte eksemplarer er spillet også det raskest selgende «Star Wars»-spillet noen sinne. Da er det kanskje ikke så rart at LucasArts nå jobber med en oppfølger. «Star Wars: The Force Unleashed II» vil igjen sette spillerne i rollen som Darth Vaders lærling, Starkiller. Har man spilt det første spillet lurer man kanskje på hvordan det har seg til og tross lite informasjon rundt akkurat dette, har LucasArts avslørt at det vil involvere kloning. Handlingen vil ta sted omtrent et halvt år etter det første spillet og Starkiller må igjen befri seg fra grepet Darth Vader har rundt han. LucasArts har også tatt mye av kritikken til hjertet og håper å forbedre oppfølgeren på alle nivåer. Blant vil man ha et større arsenal av «force-powers». Mer variert spillbarhet i form av omgivelsebaserte oppgaver og avanserte fiender skal også hjelpe. Uansett om «Star Wars: The Force Unleashed II» klarer å forbedre der forgjengeren nådde kort eller ikke, er det vel liten tvil om at spillet vil bli en suksess. Om ikke annet vil det også gi fans av «Star Wars»-universet en mulighet til å igjen leve seg inn i fantasien. Denne uken slapp den amerikanske nettsiden ign.com en rekke skjermbilder fra spillet, som kan ses under.

 

«Star Wars: The Force Unleashed 2» har slippdato 26. oktober 2010. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3. Egne versjoner til Wii, Nintendo DS, Playstation Portable og Iphone er også under utvikling.

Kevin Butler

Da var nok en søndagstapas ved veis ende og jeg håper det fantes noe som falt i smak hos de aller fleste. Denne uken velger jeg å avslutte med en reklamefilm for den kreative actionraceren «Modnation Racers». Det er her snakk om en film i reklameserien om Kevin Butler, den fiktive visepresidenten for Playstation 3s «It Only Does Everything» kampanje.

 

«Modnation Racers» er allerede i butikkene og finnes kun til Playstation 3.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.