Søndagstapas
0

Søndagstapas

aug 22 Spill.no  

Da var nok en uke ved veis ende og det betyr som vanlig at vår tradisjonsrike søndagstapas nok en gang er tilbake. Søndagstapas er oss i spill.no sitt forsøk på å lyse opp den ellers ganske rolige og kjedelige søndagen med en god blanding spillnyheter. Her kan man finne alt fra de største annonseringene til de aller minste morsomheter. Nå som Jon Cato igjen er tilbake bak spakene og de verste ferieavviklingene er over, har vi prøvd å lage en ekstra lang søndagstapas for å ta litt igjen for de siste ukene. Vi håper som vanlig at det finnes noe for de aller fleste og tar gledelig imot ris, ros og alt slags kommentarer om smak eller den slags.

 

Denne ukens søndagstapas-meny består av en rekke spillnyheter. Det hele åpnes med et innblikk i handlingen til «Star Wars: The Force Unleashed II», før vi får de første minuttene fra «Epic Mickey». Det blir så fulgt av en introduksjon til karakterene i «Halo: Reach» og et første innblikk i «Crysis 2» sin flerspillerdel. Deretter tar vi en titt på retroinspirasjonene i «Splatterhouse», før vi får en actionfylt trailer fra «Dragon Age II». Deretter lader vi litt ned med flysegmenter fra både «Star Wars: The Old Republic» og «Medal of Honor», før det hele avsluttes med en noe obskure trailer fra det nyannonserte «Catherine». Da gjenstår det bare å ønske vel bekomme. Vi håper det smaker.

Med handling i fokus

LucasArts «Star Wars: The Force Unleashed» fra 2008 hadde stor suksess og det var spesielt spillets handling som ble priset med både god kritikk og diverse industripriser. LucasArts har derfor ambisjoner om å skape en minst like engasjerende handling til oppfølgeren som ble annonsert på slutten av fjoråret. «Star Wars: The Force Unleashed II» gir nok en gang spillerne kontroll over Starkiller, Darth Vaders hemmelige lærling, men denne gangen er ikke alt slik det fremstår. Fortalt at han er en klone av den virkelige Starkiller og jaget av selveste Bobba Fett, setter han ut på en reise for å finne seg selv og for å utforske minnene han sitter igjen med. Det hele virker å være en mye mer personlig historie og LucasArts håper selvfølgelig at dette vil engasjere spillerne enda mer enn forgjengeren. Noe de utforsker i den nyeste utviklerdagboken fra spillet, som kan ses under.

 

«Star Wars: The Force Unleashed II» har slippdato 29 oktober 2010. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC. Egne versjoner vil også finnes til Wii, Nintendo DS og iPhone.

Et nytt syn på en klassisk mus

Junction Point Studios og Disney Interactive Studios sitt «Epic Mickey» er både ambisiøst og fylt med mye potensiale. Det er jo kanskje ikke så rart når den nærmest legendariske spilldesigneren Warren Spector står bak spillet. Spillet vil prøve å gi oss et nytt innblikk i Mikkes verden, samtidig som den trekker mye inspirasjon fra musens klassiske historier. Handlingen er satt til en verden hvor alle Disneys karakterer går når de blir glemt og Mikkes oppdrag vil gå ut på å redde den nå ødelagte verdenen fra selveste spøkelsekladden. Mikke er derimot ikke helt uskyldig i dette og hvis du vil vite hvordan det hele starter, kan du jo se spillets introduksjonsfilm under.

 

«Epic Mickey» har antydet slippdato sent i 2010. Spillet kommer kun til Wii.

En Spartaners oppstandelse

«Halo: Reach» vil være det femte og det siste spillet fra Bungie til den høyt elskede «Halo»-serien. Spillets handling skal være satt til tiden før det første «Halo»-spillet og vil være fokusert rundt hendelsene som leder opp til ødeleggelsen av planeten Reach. Spillerne vil bli satt i rollen som Noble-6, det nyeste medlemmet i en gruppe spesialsoldater kalt Noble Team. Laget består av en rekke karakterer og personligheter som må jobbe sammen i et siste forsøk på å forsvare den døende planeten mot de invaderende Covenant-styrkene. Denne uken kom Bungie med en trailer, som kan ses under. Her får vi et lite innblikk i de forskjellige medlemmene av Noble Team.

 

«Halo: Reach» har slippdato 14 september 2010. Spillet kommer eksklusivt til Xbox 360.

Satser også på flerspiller

Cryteks «Crysis» fra 2007 har med sin kraftige grafikkmotor og åpne design, oppnådd en nesten legendarisk status for mange spillere. Det derfor ikke helt uten grunn at «Crysis 2» er blant vinterens mest etterlengtede spill. Denne gangen vil Crytek ta spillerne ut av deres kjennetegnede jungel-setting og inn i en urban-jungel, «Crysis 2» vil nemlig være satt til storbyen New York City. Spillerne vil denne gangen ta kontroll over Delta Force-soldaten Alcatraz , som har stjålet den nye og forbedrede Nanosuit 2 fra Crynet Systems. Alcatraz må derfor kjempe seg gjennom en utenomjordisk invasjon i New York Citys gater, mens han blir jaget av Crynet Systems egne styrker. Crytek stopper derimot ikke med det, de håper nemlig også å lage en skikkelig heftig flerspillerdel til «Crysis 2». Noe vi endelig kan få se mer av i den siste traileren fra spillet, som kan ses under.

 

«Crysis 2» har slippdato 25 mars 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Brutalt og retro

Namco Bandai Games er snart klare med «Splatterhouse», en ny-versjon av arkadespillet fra 1988 med samme navn. Spillet vil være et nærkamp-fokusert actionspill med mange grøsser-elementer. På leting etter sin kjæreste må Rick, som forøvrig ser ut som en bodybuilder med en hodeskallelignende hockeymaske, kjempe seg gjennom et monsterfylt herskapshus. Ricks maske, som blir kalt Terror Mask i spillet, er også hans kraftkilde og med den på hodet får han overnaturlige krefter og styrke, som igjen gjør det mulig for han å bekjempe de monsterlignende vesenene. Namco Bandai Games har selvfølgelig trukket mye inspirasjon fra de gamle «Splatterhouse»-spillene, som også vil være opplåsbare i den kommende ny-versjonen. For vise frem inspirasjonene og sammenligne spillene, slapp de denne uken traileren som kan ses under.

 

«Splatterhouse» har slippdato 26 oktober 2010. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

Hawkes skjebne

Biowares «Dragon Age: Origins» var for mange et av fjorårets absolutt største spill og tross mange nedlastbarepakker og en fullverdig utvidelsespakke, er det nok mange som enda ikke har fått nok av Ferelden. Da passer det jo bra at Bioware allerede er godt i gang med en oppfølger. «Dragon Age II» vil derimot gjøre noen ganske store forandringer fra forgjengeren. For mens «Dragon Age: Origins» ga spillerne full frihet i skapelsen av sin egen karakter, vil «Dragon Age II» være mye strengere. Spillerne vil riktignok kunne velge utseende på karakteren, men i likhet med Biowares «Mass Effect»-spill vil karakterens bakgrunn, rase og stemme være fastsatt. Dette kan nok bli et irritasjonsmoment for mange, men det lar også Bioware lage en skreddersydd historie. Denne uken kom det en flunkende ny trailer til spillet, som kan ses under.

 

«Dragon Age II» har slippdato 11 mars 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC

Ingen stjernekrig uten kamp i rommet

«Star Wars: The Old Republic» vil være Biowares første MMO-spill (Massivly Multiplayer Online) og med «Star Wars»-lisensen i ryggen har spillet selvfølgelig oppnådd ekstreme forventninger. Spillet, som vil være satt 3500 år før handlingen i filmene, vil sette spillerne inn i den pågående konflikten mellom Jediene og Sithene. Spillet vil som MMO-spill flest ta sted på bakkenivå, hvor man med sine egne karakter kan utforske galaksens eksotiske planeter. Et «Star Wars»-spill er derimot ikke komplett uten romskip og stjernekrig. Denne uken fikk vi endelig si «Star Wars: The Old Republic» sitt romkampsystem i aksjon, som kan ses i traileren under.

 

«Star Wars: The Old Republic» har antydet slippdato på starten av 2011. Spillet kommer kun til PC.

Apachene angriper

EA Los Angeles og DICE håper med «Medal of Honor» å puste nytt liv i den langtgående serien, litt senere i år. Spillet vil markere seriens første innblikk i moderne krigføring og vil være satt til Afghanistan. Spillet vil i typisk «Medal of Honor»-stil gi oss en smakebit på flere forskjellige deler av krig, med segmenter for blant annet både fotsoldater og spesialstyrker. Det er derimot ikke alt, for denne uken fikk vi nemlig se et nytt segment fra spillet i aksjon. Den nye sniktitten, som kan ses under, gir oss nemlig en smakebit på spillets helikopter segmenter.

 

«Medal of Honor» har slippdato15 oktober 2010. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«Catherine»

Da var nok en søndagstapas ved veis ende og jeg håper det fantes noe som falt i smak hos de aller fleste. Denne gangen velger jeg å avslutte med den japanske traileren til nyannonserte «Catherine». «Catherine» er den japanske utvikleren Atlus sitt nyeste spill og lover å være et både voksent og bisart eventyr med skrekk-elementer.

 

«Catherine» har foreløpig ingen slippdato i vesten. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.