«Black Ops» viser styrke
0

«Black Ops» viser styrke

Denne uken har Spill.no vært på spillmessa Gamescom i Tyskland. Onsdag var forbeholdt pressen, men på torsdag ble messa åpnet for allmenheten og tusenvis av spillinteresserte strømmet inn messedørene.

Et av spillene som genererte aller mest interesse var selvfølgelig «Call of Duty: Black Ops». På tross av mye kontrovers rundt Infinity Ward og Activision, ser det ikke ut til at hypen rundt spillet har avtatt – kanskje heller tvert i mot. Køen for å få med seg en demovisning av «Call of Duty: Black Ops» var en av de aller lengste på Gamescom, og gikk flere runder rundt den 50 kvadratmeter store standen til spillet. Kanskje ikke så rart – med tanke på at forgjengeren – «Call of Duty: Modern Warfare 2» – er tidens mestselgende spill noensinne.

Spesialsoldat under den kalde krigen

På Gamescom fikk Spill.no en demovisning av enspillerdelen til «Call of Duty: Black Ops», i tillegg til flere detaljer om spillets flerspilldel.

Spillet er utviklet av Treyarch og finner sted under den kalde krigen. Spillets fokus vil være hvordan det var å være spesialsoldat under den hemmelighetsfulle konflikten som varte i flere tiår. Det later med andre ord til å bli en handling med masser av både intriger og action.

For mange er det allikevel spillets flerspillerdel som er viktigst – og det er nok ikke få som håper at «Call of Duty: Black Ops» vil fortsette «Call of Duty: Modern Warfare 2» sine sterke flerspillertradisjoner. På Gamescom spilte en representant fra Treyarch gjennom et brett av spillet, i tillegg til å besvare enkelte spørsmål fra salen.

Same same, but different

Av seansen lærte vi at spillet vil ha tilnærmet lik «HUD» (- «Head-Up Display», red. anm.) og grafikk som «Call of Duty: Modern Warfare 2», men at spillet i tillegg vil utstyres med flere nyvinninger. Disse nyvinningene inkluderer fjernstyrte biler utrustet med eksplosiver, nye våpen som for eksempel armbrøst, forbedret infrarødt kamera og flere forskjellige «killstreaks» og premieringer.

Som i foregående spill er det stort fokus på realisme, og både stemmeskuespill, våpendetaljer, lydeffekter og fysikkmotoren i spillet holder høy kvalitet.

På messen opplyste også Treyarch at de ville kunngjøre mange flere detaljer om spillets flerspillerdel 1. september.

«Call of Duty: Black Ops» utvikles av Treyarch og distribueres av Activision. Spillet kommer til Playstation 3, Xbox 360, Nintendo Wii og PC og har offisiell lanseringsdato 9. november 2010. Les mer på spillets offisielle hjemmeside.

About Erling Løken Andersen

Erling er tidligere ansvarlig redaktør i Spill.no, nå styreleder i Omega Media, som eier og driver Spill.no. Erling har jobbet med spill siden 2006; først som spillutvikler, deretter spilljournalist og redaktør.