Søndagstapas
0

Søndagstapas

feb 28 Spill.no  

Da var søndagen her igjen og vi fortsetter med vår allerede tradisjonsrike søndagstapas. Etter torsdagens lanseringsfest har vi i redaksjonen vært litt redusert, men det stopper oss ikke fra å også denne uken komme med en skikkelig søndagstapas. Vi håper at også denne ukens lunsjmeny kan vekke sulten hos brukerne.

 

Denne uken kan vi friste med nyheter fra en rekke titler. Menyen består denne uken av ny utgivelsesdato til «Alpha Protocol», demo og trailer fra «Just Cause 2» og skjermbilder fra «Clash of The Titans». Vi finner også rykter rundt «Grand Theft Auto V», flott tilbehør til «Ghostbusters: The Video Game» og et filmklipp fra «Deadly Premonition». Da er det bare å ønske vel bekomme, vi håper det smaker.

«Alpha Protocol» får utgivelsedato… Igjen

Sega og Obsidian Entertainments spion-rollespill «Alpha Protocol» har hatt en noe turbulent historie. Spillet hadde allerede oppnådd rimelig store forventinger hos fans av sjangeren. Derimot oppstod det tvil da et internt dokument ble lekket fra Sega sin ftp server i fjor. Dokumentet inneholdt blant annet kritikk fra testere hos Sony. Tvilen skulle bli videre forsterket da, bare et par dager før utgivelsedatoen, det ble annonsert at spillet hadde blitt utsatt til andre kvartal 2010. Obsidian Entertainment gikk samtidig ut og sa at de var veldig takknemlige for muligheten til å finpusse spillet. Dette kan vise seg å være en god avgjørelse. Et av Obsidian Entertainments tidligere spill «Knights of The Old Republic 2» fikk mye kritikk for å være et uferdig produkt, mest sannsynlig fordi spillet ble hastet for å nå den satte utgivelsesdatoen. Det har vært veldig stille rundt spillet siden utsettelsen, så det er vanskelig å vite hva Obsidian har jobbet med i disse månedene. Det burde derimot ikke være så lenge til vi får høre noe mer fra spillet. Denne uken annonserte nemlig Sega en ny utgivelsesdato til spillet. Datoen er 28. mai 2010 og med bare noen måneder igjen, kan vi forvente at markedsførings-maskinen er rett rundt hjørnet.

 

«Alpha Protocol» har slippdato den 28. mai 2010. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Demo og trailer fra «Just Cause 2»

Svenske Avalanche Studios sitt «Just Cause 2» nærmer seg. Med bare en måned til utgivelse, finnes det nok noen som gleder seg til overdrevent action med Rico Rodriguez i enda et fiktivt sydhavsparadis. Derimot finnes det nok mange som enda ikke er helt overbevist. For både de som gleder seg og de som sitter på gjerdet, annonserte Square Enix og Avalanche Studios, denne uken, en demo til spillet. Demoen skal være klar til nedlasting på Xbox Live og Playstation Store den 4. mars. Det er ikke så ofte vi får se demoer til åpen-verden spill, mye grunnet i at sjangerens spillbarhet ofte ligger i spillenes åpne natur. Det er derfor litt ekstra spennende at vi neste uke kan prøvekjøre «Just Cause 2». Demoen vil gi spillerne frie tøyler i hele 35 kvadratkilometer av spillets ørken-del, kalt «Lautan Lama Desert». Her kan spillerne boltre seg med våpen og kjøretøy mens de jakter på en av spillets oberster, sprenger militærbaser eller kaster seg fra brennende fly. Har man interesse av å oppleve litt av «Just Cause 2» sitt oppdragstruktur vil det også være mulig å prøve et av spillets handlingsbaserte-oppdrag.

 

I tillegg til demo-annonseringen ble det, denne uken, også gitt ut en ny trailer til spillet. Traileren, som kan ses under, er i samme stil som de tidligere viste «stunt»-trailerne fra spillet. Denne gangen er det luften som står for tur og du kan se Rios, i heseblesende action, ta ned et jagerfly.

 

Oppdatering: som brukeren ZayCube har påpekt kommer denne demoen også til PC.

 

«Just Cause 2» har slippdato 26. mars 2010. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Skjermbilder fra «Clash of the Titans»

Til sommeren kommer det en ny-variant av den klassiske filmen «Clash of The Titans» fra 1981 og i typisk Hollywood-stil kommer det selvfølgelig et spill til filmen. Spillet er i utvikling hos Game Republic, tidligere kjent for blant annet «Genji» og «Folklore», og blir utgitt av Namco Bandai i samarbeid med Warner Bros. Incorperated. Den typiske trenden for spill basert på film-lisenser er jo ikke akkurat kvalitet, så forventingene til spillet er nok ikke så høye. Denne uken kom det også noen skjermbilder fra spillet. Skjermbildene, som kan ses under, gir nok ikke noe særlig større indikasjon om et skikkelig storspill. Det er derimot fullt lov å håpe.

 

«Clash of The Titans» skal slippdato 28. mai 2010. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

«GTA V»?

Rockstar Games «Grand Theft Auto IV» regnes av mange som den regjerende kongen over denne generasjonens titler. Denne uken startet det flust med nye rykter rundt en mulig oppfølger. Dette er ikke første gang vi har sett både rykter og teorier rundt neste utgivelse i «Grand Theft Auto»-serien. Denne gangen er derimot Rockstar Games sin offisielle side involvert. Tidligere denne uken var det nemlig mulig å gå til «rockstargames.com/v». De som besøkte siden fikk laste ned en video-fil. Her begynner det derimot å bli rart. Videon, som kan ses under, var nemlig en ganske kjent youtube-video som sirkulerte nettet noen år tilbake.

 

Rockstar Games har tidligere sagt at mars vil være en stor måned for dem. Mange tror derfor at en annonsering angående «Grand Theft Auto V» skal komme. Hamster-videoen heller ikke dempet teoriene. Noen har blant annet funnet en relevans mellom hamster-videon og den fiktive filmen «Hamster Love 2: The Passage of Passion» fra «Grand Theft Auto: San Andreas». Det hele virker fortsatt veldig løst og det er foreløpig ingen grunn til å tro at dette er mer enn en vits fra Rockstar sin side. Rockstar Games har jo også tallerkenen ganske full om dagen. Med «Red Dead Redemption» i april, «L.A. Noir» senere i år og et løfte om Playstation 3-eksklusive «Agent», kan det virke som en annonsering angående «Grand Theft Auto V» enda er et stykke unna. Vi får bare vente å se.

Proton Pack til Wii

Fjorårets sommerhit «Ghostbusters: The Video Game» var et interessant prosjekt. Et spill basert på en film, hele 25 år etter filmens utgivelse, som også fikk ganske god kritikk. Det er Wii-versjonen av spillet som nå har fått litt ekstra fokus. Et par kreative «Ghostbusters»-fans avslørte nemlig denne uken at de hadde jobbet på en «Proton Pack» og tilhørende «Proton Thrower» til Wii-versjonen av spillet. Med fungerende lys- og lydeffekter lover den noe ukonvensjonelle ryggsekken en «Ghostbuster»-opplevelse som skal bli vanskelig å slå. Dessverre var dette kun et personlig prosjekt og vi kan nok ikke forvente å se «Proton Pack» eller «Proton Thrower» til salgs. Vi kan derimot nyte bildene og verdsette det flotte håndverket.

 

«Ghostbusters: The Video Game» finnes i butikkene og kan skaffes til Xbox 360, Playstation 2 Playstation 3, PC, Wii, Nintendo DS og Playstation Portable.

«Deadly Premonition»

Da var denne ukens søndagstapas nesten over. Jeg håper det fantes noe for alle og velger denne gangen å avslutte med et klipp fra «Deadly Premoniton». Spillet har fått mye blandet kritikk. Noen kan ikke fordra det, mens andre rett og slett elsker dets unike atmosfære og humor. Filmen under er en av mellomsekvensene fra spillet og burde gi deg et inntrykk av spillets rariteter.

 

«Deadly Premonition» finnes i butikkene og kan skaffes til Xbox 360 og Playstation 3.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.