Søndagstapas
0

Søndagstapas

sep 05 Spill.no  

Nok en uke er over og søndagen er endelig her. Noe som selvfølgelig også vil si at vår elskelige søndagstapas også er tilbake. Søndagstapas er oss i spill.no sitt forsøk på å lyse opp den ellers noe kjedelige og rolige søndagen med en god blanding spillnyheter. Her kan man finne både store annonseringer, samt mindre morsomheter. Vi håper som vanlig at det finnes noe for de aller fleste og tar gjerne imot ris, ros eller hva enn det måtte være, i kommentarfeltet under.

 

Denne ukens søndagstapas-meny består av en rekke spillnyheter. Vi starter det hele med andre del av introduksjonsfilmen til «Epic Mickey», før vi tar fatt på brutal vold i «Mortal Kombat». Deretter går turen til «Tron: Evolution» som viser seg i sin fulle prakt, mens «Brink» snakker ut om sin artistiske stil. Vi fortsetter så med en ny trailer fra «Dungeone Siege III» og kamprapport fra «Shogun 2: Total War». Det hele avsluttes så med en diger haug skjermbilder fra det høyt forventede «Batman: Arkham City». Da gjenstår det bare å ønske vel bekomme. Vi håper det smaker.

Se resten av introduksjonsfilmen

Med Warren Spector i spissen har Junction Point Studios og Disney Interactive Studios utviklet et Mikke Mus-spill noe uten om det vanlige. Warren Spector har alltid vært kjent for å skape spillopplevelser med dype historier og mange valgmuligheter, noe han også tenker å gjøre med det kommende «Epic Mickey».

 

To uker tilbake viste vi, her i søndagstapas, frem første del av spillets introduksjonsfilm. For de som enda ikke har sett den, kan den sjekkes ut her. Denne uken ga nemlig Junction Point Studios og Disney Interactive Studios ut andre del av den episke introduksjonsfilmen, som kan ses under.

 

«Epic Mickey» har antydet slippdato november 2010. Spillet kommer kun til Wii.

Tilbake til brutale røtter

Helt siden serien startet i 1992, har «Mortal Kombat» vært blant de mest elskede kampspill-seriene omkring. Det har derimot dabbet noe av de siste årene, da de nyere spillene i serien ikke har levet opp til det som gjorde de originale spillene så populære. Dette håper de gjøre noe med, ved å gå tilbake til røttene i det nyannonserte «Mortal Kombat».

 

«Mortal Kombat» blir det niende spillet i serien og blir utviklet av «Mortal Kombat»-veteranene hos NetherRealm Studios, tidligere kjente som Midway Games Chicago. Derimot er det første gang et spill i serien blir utgitt av Warner Bros. Interactive Entertainment, som nå eier rettighetene til den langtgående serien. For mange fans vil nok ett av de største trekkplastrene til «Mortal Kombat» være den overdrevne volden. Noe man kan få en smakebit på i den nyeste traileren fra spillet, som kan ses under.

 

«Mortal Kombat» har slippdato 1 mars 2011. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

Legendariske sko å fylle

Disneys kultfilm «Tron» fra 1982, er nok for mange veteranspillere en legendarisk film. For det første handlet jo filmen om en programmerer som blir transportert inn i en datamaskin og som deretter må kjempe for å overvinne det tyranniske mesterprogrammet. For mange er derimot filmen like legendarisk for lisensierte spilltitler. Spillet som fulgte filmen regnes nemlig for å være et av de første suksessfulle spillene basert på en filmlisens. Særlig fordi spillet faktisk klarte å generere en høyere profitt en filmen selv.

 

Det er nå, hele 28 år etter den originale filmen, en oppfølger ved navn «Tron: Legacy» på vei og det vil selvfølgelig også komme et spill til den store begivenheten. Spillet, som forøvrig er kalt «Tron: Evolution», vil ta sted like før den etterlengtede filmen og vil følge et program ved navn Anon. Om «Tron: Evolution» vil kunne leve opp til forgjengerens legendariske status er usikkert. Inntil videre kan man ihvertfall sjekke ut den nyeste traileren fra spillet, som kan ses under og som endelig viser fram spillet i aksjon.

 

«Tron: Evolution» har slippdato 7 desember 2010. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3, PC, Wii, Nintendo DS og Playstation Portable.

Trekker øyne med original stil

Splash Damage har fått mange øyne på seg etter gjentatte visninger av deres kommende tittel, «Brink». Spillet, som skal være et nettbasert førstepersons-skytespill, har mange originale og ambisjonsrike premisser. En semi-utholdende verden, stilistisk karakterskaper, «SMART»-bevegelsesystemet og sømløst skifte mellom enspiller og flerspiller, er noen av de tingene som skal gjøre «Brink» til en unik opplevelse.

 

En annen grunn til at mange har fått øynene opp for «Brink» er nok spillets artistiske stil. Med en original og noe overdrevet stil, er det vanskelig å ta feil av spillet. Det er også nettopp dette Splash Damage går inn på i den siste utviklerdagboken fra spillet, som kan ses under.

 

«Brink» har antydet slippdato våren 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Se «Dungeon Siege III» i aksjon

Tidligere i år ble det annonsert at Square-Enix og Obsidian Entertainment hadde gått inn i et samarbeid om å utvikle en oppfølger til Gas Powered Games sin «Dungeon Siege»-serie. Obsidian Entertainment, kjent for blant annet «Knights of The Old Republic II» og «Alpha Protocoll», har mye erfaring fra rollespill-sjangeren, så det kan bli spennende å se hvordan de tar fatt på «Dungeon Siege III».

 

Lite er så langt kjent om «Dungeon Siege III», men denne uken kom det en ny trailer fra spillet, som kan ses under.

 

«Dungeon Siege III» har antydet slippdato en gang i løpet av 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Armerte samuraier og småbonder

The Creative Assembly har med sin «Total War»-serie klart å skape en egen nisje innenfor strategi-sjangeren. De som har fulgt serien fra starten av vil nok også finne glede i igjen ta fatt på kamper fra det føydale Japan. Det neste spillet i serien vil nemlig være en direkte oppfølger til det aller første og går dermed ved navnet «Shogun 2: Total War». The Creative Assembly lover en rekke nyvinninger som opptil 56 000 enheter på skjermen samtidig, helte-enheter og skreddersydde historier til de ni forskjellige krigsherrene.

 

Forrige gang spillet ble vist frem var det mange som reagerte på at det ikke ble vist i aksjon. Riktignok er spillet fortsatt i det som kalles «Alpha»-stadiet, men det stopper ikke The Creative Assembly fra å vise spillet i sin fulle prakt. Denne uken kom det nemlig en ny video fra spillet, hvor vi får se store deler av et slag. Den nye videoen er kalt «Battle Report 1» og kan ses under.

 

«Shogun 2: Total War» har antydet slippdato mars 2011. Spillet kommer kun til PC.

«Batman: Arkham City»

Da var nok en søndagstapas ved veis ende og jeg håper det fantes noe som falt i smak hos de aller fleste. Denne gangen velger jeg å avslutte med en diger haug skjermbilder fra «Batman: Arkham City».

 

«Batman: Arkham City» har antydet slippdato tredje kvartal 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.