Duke er ikke død!
0

Duke er ikke død!

«Duke Nukem Forever» kalles ofte «spillbransjens lengstlevende inside-joke», fordi spillet er blitt annonsert og så utsatt et utall ganger. Spillet er oppfølgeren til «Duke Nukem 3D» som kom i 1996, og skulle etter planen først slippes i 1998. I 2001 annonserte spillets daværende utvikler 3D Realms at spillet kom «når det var ferdig», og siden den gang har spillet stort sett vært omgitt av rykter.

Endelig enighet

Nå har 3D Realms og New York-baserte Take-Two Interactive kommet til enighet om «Duke Nukem»-lisensen, og 3D Realms har overlatt utviklingsansvaret til Gearbox Software. Gearbox er fra før kjent for blant annet flerspiller-suksessen «Borderlands».

Det er amerikanske Wired som har vært på Penny Arcade Expo, en årlig video- og dataspillmesse i Seattle. Magasinet har også fått møte Gearbox sin toppsjef Randy Pitchford og se en demostrasjon av spillets gameplay.

Randy Pitchford omtaler spillet som «nær lanseringsklart», og sier:
– Vi er i den siste fasen med å polere spillet nå. «Duke Nukem Forever» er et spill hvor vi ikke kan ta oss råd til løfter som vi ikke klarer å oppfylle. Derfor er vi også glade for å kunne vise de første bildene av det nye spillet her på Penny Arcade Expo, fordi denne utstillingen handler ikke om innkjøpere eller journalister – den handler om spillere.

Fortsatt sexistisk

Wired beskriver en scene i spillet hvor Duke blir konfrontert med et groteskt, grønt romvesen på størrelse med en bygning og tre bare pupper, hvorpå Duke i kjent sexistisk stil utbryter:
– Yeah, I’d still hit it.

Etterhvert som demonstrasjonen av spillet skrider frem, trekker kameraet seg bakover – bare for å avsløre at det gigantiske romvesenet kun finnes på en dataskjerm som Duke Nukem selv sitter og spiller ved. Mens han mottar oralsex av to damer. Samtidig.

– Hvordan er spillet, spør en av jentene Duke – er det bra?

– Ja, svarer Duke – men etter 12 forbanna år, så skulle det bare mangle.

Take-Two har ikke tillatt noen videoer av «Duke Nukem Forever» å slippe ut, men på Youtube florerer det nå av mobilvideoer som viser spillet i aksjon. Se en av de bedre amatørfilmene nedenfor.

Video av «Duke Nukem Forever»:


«Duke Nukem Forever» utvikles av Gearbox Software i samarbeid med 3D Realms, Triptych Games og Piranha Games, og utgis av Take-Two Interactive og 2K Games. «Duke Nukem Forever» kommer til PC, Playstation 3 og Xbox 360, og har forventet slippdato en gang i 2011.

About Erling Løken Andersen

Erling er tidligere ansvarlig redaktør i Spill.no, nå styreleder i Omega Media, som eier og driver Spill.no. Erling har jobbet med spill siden 2006; først som spillutvikler, deretter spilljournalist og redaktør.